Page content

Niet werken bij defensie, maar toch defensiefit worden

Niet werken bij defensie, maar toch defensiefit worden

Vandaag het eerste ingezonden blog vanĀ defensiefitter Samantha H. !

Veel leesplezier :)!


Het verdedigen van Nederland als de oorlog uit zou breken en vooral het beschermen van de mensen die zichzelf niet (meer) kunnen beschermen was voor mij een reden om bij defensie te solliciteren. Mijn naam is Samantha en helaas: ik word geen militair! Deze zomer ben ik helaas afgekeurd.

Ik hoor je al afvragen waarom heb je je dan toch nog aangemeld bij Defensiefit? Nou ik wil graag weer topfit worden en heb graag een stok achter de deur. Hoewel Defensiefit is opgericht om je voor te bereiden om militair te worden, denk ik dat deze trainingen ook waardevol kunnen zijn voor de gewone burgers die aan hun kracht en conditie willen werken. Het handige van Defensiefit is dat er een trainingsschema voor je wordt opgesteld, zelf hoef je daar niets voor te doen. Alhoewel trainen is natuurlijk wel een dingetje, dat gaan ze niet voor jou doen!

Helaas geen defensie voor mij dus, maar dat betekent niet dat ik nu doelloos ben. Momenteel volg ik de opleiding voor Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Later wil ik graag met moeilijk opvoedbare jongeren gaan werken, door een kliniek te beginnen waar deze jongeren met behulp van sport en outdoor activiteiten geholpen kunnen worden. Hierin zal structuur, discipline en grenzen verleggen centraal staan, het liefst met een militair tintje.

De komende jaren in mijn studentenleven gaan in het teken staan van grenzen verleggen en de beste versie van mezelf worden. Je leert en groeit het meest wanneer je uit je comfortzone stapt en je angsten aan gaat! Een paar dingen die op mijn bucketlist staan zijn o.a.

  • De Kilimanjaro beklimmen
  • Twee of meer minuten badderen in een bad vol ijsklontjes
  • Een 24uurs bootcamp
  • Een Survival- en/of Mudrun meedoen
  • De Nijmeegse Vierdaagse meelopen

Om deze dingen te kunnen doen, moet je fit zijn, dus afgelopen maandag is mijn eerste avontuur begonnen, namelijk mijn eerste testweek bij Defensiefit! Een week waarin je kracht en fitheid door middel van diverse oefeningen en trainingen getest wordt. De komende weken wil ik jullie meenemen in mijn belevingen en ervaringen met Defensiefit.

Burn those abs!!

Groetjes,

Samantha

Comment Section

4 reacties op “Niet werken bij defensie, maar toch defensiefit worden


Door Miranda op 21 augustus 2016

Super goed Samantha. Als je afgewezen wordt voor het 1. Kun je gewoon door naar plan 2. Zet hem op en succes.


Door Samantha H. op 24 augustus 2016

Dank je wel Miranda, gaat zeker goedkomen!
“Always have a backup plan!”


Door Anne M. op 21 augustus 2016

Mooi streven, Samantha! Met benefits for all.. Veel succes!! xx


Door Samantha H. op 24 augustus 2016

Dank je wel Anne! Gaat helemaal goedkomen! X

Plaats een reactie