Aanvalsplan Deel II: Jouw doel in jouw Labyrint
28 februari 2020 
18 min. leestijd

Aanvalsplan Deel II: Jouw doel in jouw Labyrint

Aanvalsplan Deel II – jouw doel in jouw labyrint

Elke dag krijg ik vele vragen binnen van mensen die bezig zijn met het maken van een aanvalsplan voor het behalen van hun doelen. Omdat ik merk dat ik geregeld diverse voorbeelden herhaal in de 1-op-1 chats, heb ik besloten om een aantal van die voorbeelden wat meer uit te werken en deze hier te delen in de ledenomgeving. Op die manier heeft iedereen er wat aan, ook in het geval dat je misschien (nog) niet met een dergelijk vraagstuk zit, maar dan kun je toch gezellig mee lezen 😊.

Verbeter je aanvalsplan, laat je inspireren

Alle voorbeelden betrek ik op mijzelf en hoe ik ermee om ga, dus laat je vooral inspireren en neem mee waar je wat aan hebt in jouw situatie; in jouw aanvalsplan 😊.

Overzicht & re-focus

Soms kan het gebeuren dat je lekker bezig bent met je dagelijkse dingetjes, en ineens bij jezelf denkt: ‘wat was mijn doel ook alweer, of waar was ik nou eigenlijk mee bezig?’. Ik hoop niet dat je dagelijks deze gedachte hebt, maar sowieso jezelf van tijd tot tijd deze vraag stellen, daar is niets mis mee.

Bij mij komt deze vraag vanzelf naar boven als ik merk dat ik ergens vastloop, of als ik merk dat iets (te) veel tijd kost. Dan is het tijd om in mijn hoofd even de anekdote van ‘het labyrint’ toe te passen.

Benieuwd wat dat nou weer is? Lees dan vooral verder 😊. Je zal er veel aan hebben (mij helpt het ALTIJD weer verder…). Okay, daar gaan we:

Jouw labyrint

Deze week besteedde ik tijdens mijn wekelijkse JAR (Jog And Run) van 2 uurtjes, aandacht aan wat ik noem: mijn labyrint. Het is een manier om weer overzicht te krijgen en om mijn focus te resetten of weer scherp(er) te krijgen.

Vragen die ik mijzelf stel, zijn onder andere: ‘In wat voor doolhof bevind ik mij, heb ik een fakkel, heb ik een bolletje wol, tegen wat voor zogenaamde ‘monsters’ loop ik aan en welke beloning ligt er aan het eind van het labyrint? Die laatste is niet geheel onbelangrijk, want dat zou in de eerste plaats de reden moeten zijn dat ik mijzelf in het labyrint heb gezet!

Ik moet dit natuurlijk even toelichten, want waar heb ik het nou weer over? Labyrint, doolhof, fakkel, een bolletje wol, monsters (?!), en beloningen? Gaat het wel goed met je? Jazeker, het gaat heel goed met mij, en graag leg ik je uit waarom deze metafoor of anekdote (hoe gaan we dit noemen, want ik heb nog veel meer van dit soort verhaaltjes) mij al vele malen heeft geholpen om mij razendsnel weer back on track te krijgen om weer met volle focus doelgericht te kunnen knallen.

Okay, toch eerst even één hele korte sidestep waarom ik af en toe de anekdote van ‘mijn labyrint’ naar voren trek in mijn gedachten (wil je dit niet weten, lees dan verder bij de volgende alinea):

Toen ik op de middelbare school zat, kreeg ik les in Griekse Mythen en Sagen. Als je het BOEK Aanvalsplan hebt gelezen, dan weet je dat ik gymnasium deed met Grieks en Latijn, waarbij het aanleren van de Latijnse en Griekse taal gebeurde aan de hand van verhalen uit de Griekse en Romeinse oudheid die daarbij horen. Godzijdank (sorry voor mijn taalgebruik) dat ik ben opgegroeid met deze verhalen, want wat heb ik daar met name in mijn militaire loopbaan enorm veel aan gehad (vrijwel elk verhaal heeft een diepere laag en kent een diepere betekenis )!

Okay, terug naar het labyrint. Sommigen raden het misschien al, maar 1 van de verhalen uit de Griekse oudheid waarin een labyrint voorkomt, is het verhaal van Theseus en de Minotaurus.

Ik zal je hier in dit blog dit volledige verhaal uit de oudheid besparen, maar als je het leuk vindt om wel het volledige verhaal van de Minotaurus te lezen (leerzaam als je het mij vraagt!!!), dan kun je onderaan dit blog op de link klikken om het volledige verhaal te lezen.

Wil je weten hoe ik dit verhaal gebruik, lees dan hieronder verder:

Stap 1: Krijg overzicht over jouw labyrint

Soms kan het zijn dat je zo druk met van alles bent, dat je even de hoofdlijnen niet meer kunt onderscheiden van de bijzaken. Zelfs mij overkomt dit nog weleens (huh? Echt waar? Jij, als productiviteitsmonster? Ja, ook ik moet mijn focus behouden en voortdurend mijn uitgezette lijntjes in de gaten houden).

Wat ik mijzelf dan voorhoud (inbeeld), is dat ik mijzelf zie staan in een labyrint, waarbij ik vooruit kan lopen, maar ook achteruit. Ik heb geen idee waar ik ergens sta in het labyrint, dus elke richting kan goed zijn.

No stress, en het maakt niet uit waar ik sta, want vervolgens beeld ik mijzelf in dat ik langzaam opstijg in de lucht en langzaam een steeds groter overzicht krijg over het gehele labyrint met alle gangetjes en kronkeltjes, totdat ik in gedachten de randen van het complete labyrint kan overzien

BOOM! Als ik het volledige labyrint kan overzien, dan stop ik en maak ik een mentale foto van dit beeld. Okay, laat dit beeld even op je inwerken. Welk beeld zie je nu? Is het een klein labyrint, waarbij je in 1 oogopslag de route kunt overzien (dat je zoiets denkt van: ‘oooh, daar is de ingang en daar is de eindbestemming: easy!).

Of sta je in een middelgroot labyrint, waarbij je niet in 1 keer de volledige route kunt overzien, maar even met je ogen een route moet volgen (een paar keer linksaf en een paar keer rechtsaf), maar het lukt je om in 1 keer van de ingang naar de eindbestemming te komen, zonder al teveel oponthoud. Misschien loop je 1 of 2 keer mis in het labyrint, maar is het makkelijk om jezelf te herpakken en meteen weer op de goede weg verder te gaan. Dat je bij jezelf denkt: ‘ja, die verkeerde afslag dat zag ik aankomen, stom dat ik er toch even met mijn ogen naartoe ging, maar hup dat korte stukje terug, en meteen weer verder op de goede route, want deze route is prima: kijk ik ben er al bijna, en jaaaa, huppa eindbestemming bereikt! Top!

Of heb je zicht op een mega groot labyrint, echt een bruut labyrint, waarbij je echt even denkt: ‘Holy mosus, waar ben ik nou toch weer in beland’. Een labyrint waarbij je niet in 1 oogopslag van de ingang naar de eindbestemming kunt. No way! Dat is gewoon fysiek en mentaal niet mogelijk.

Als je met je ogen een pad in dit labyrint volgt, dan loop je meerdere keren tegen een muur aan en moet je terugkeren naar de laatste kruising. Een laatste kruising, waarvan je dacht dat je op de goede weg zat,… of misschien had ik een kruising eerder toch linksaf moeten gaan…. Mmm (je neemt een bedachtzame pauze).

Het kan zelfs voorkomen dat je meerdere malen een verkeerde afslag neemt en jezelf opnieuw moet focussen omdat het niet te doen is om vooruit te komen. Je begint dan opnieuw bij de ingang en ‘loopt’ met je ogen opnieuw de route aan. Door dit meerdere malen te doen kom je steeds verder, en uiteindelijk na flink wat ploeteren, kom je bij je eindbestemming aan! Wow! Wat een reis was dat joh! Dat ging niet vanzelf, maar ik ben er! Je voelt je met recht blij dat je het gewoon even gefixed hebt, en dat je hebt volgehouden om de eindbestemming te bereiken. Velen zouden al zijn afgehaakt, maar jij hebt er tijd en effort ingestoken om door te zetten en die eindbestemming wel te bereiken! Good effort, goed gedaan! De beloning is voor jou! Welverdiend!

Opdracht 1: Je labyrint; Test jezelf!

Okay, tijd om jezelf te testen!

Opdracht 1: Vind jouw route van begin tot eind in je labyrint

Download nu deze PDF. Als je het doolhof voor je neus hebt (even printen en hard kopie het doolhof voor je neus hebben liggen, werkt het best), concentreer jezelf dan en probeer alleen met je ogen een route te vinden van de ingang naar de eindbestemming.

Niet stiekem valsspelen en met je vinger of met een potloodje langs het papier gaan. Echt alleen met je ogen door het labyrint verplaatsen. Ik heb meerdere labyrinten met meerdere niveau’s in de PDF geplaatst, en als niveau 1 lukt, dan ga je door naar niveau 2.

Als alle labyrinten op niveau 3 in één keer lukken, dan ben je echt een BadAss. Heb je eenmaal geoefend, lukt het goed en ben je op dreef, dan heb ik ook nog het BONUS labyrint toegevoegd om je skills aan te scherpen en de puntjes op de ‘i’ te zetten. Het BONUS labyrint is alleen weggelegd voor de grootste doorzetters en je krijgt het zeker niet cadeau om het BONUS niveau uit te spelen. Ik ken mensen die zelfs tot diep in de nacht zijn bezig geweest om het BONUS labyrint te voltooien, om vervolgens doodvermoeid, maar zeer voldaan snel hun bedje in te duiken (ik zal geen namen noemen Herman en Jeanine 😉 ).

Tips staan in de PDF, zet ‘m op!

PDF >> Test jezelf!

Stap 2: Het labyrint aanvallen

Okay, als ik een eerste indruk heb van het labyrint waar ik in zit, dan ga ik de volgende vragen stellen: ‘waar is het begin? waar is het einde. waar sta ik nu?’

Waar is het begin? Waarom is deze vraag belangrijk zou je denken: je MOET toch door? Je staat tenslotte al ergens in het labyrint. Ja, dat klopt. Uiteindelijk MOET je altijd door, maar in dit geval heb je de mogelijkheid om vanuit het totaal overzicht even terug te blikken. Het labyrint maakt dingen wat eenvoudiger, waardoor je sommige dingen misschien wat eenvoudiger kunt zien, en daardoor meer focus kunt aanbrengen in je activiteiten om je doel te bereiken.

Ik kijk geregeld graag even terug naar het begin (of een eerder startpunt). Waar kom ik vandaan? Hoe stond ik erbij toen ik begon aan mijn reis. Wat heb ik in de tussentijd geleerd en welke kennis gun ik mijzelf achteraf: ‘had ik dit of dat maar geweten, dan had ik veel sneller kunnen lopen of meteen de goede route kunnen lopen’.

Het kan ook zo zijn, dat ik niet door WIL gaan op deze route, omdat ik een verkeerd pad ben ingeslagen. Dus dan zou het sowieso slim zijn om even opnieuw mijn route te bekijken vanaf het begin punt. Wil ik volharden en hoe graag wil ik de eindbestemming halen?

Want misschien WIL ik wel teruglopen naar het begin omdat ik er achter kom dat ik überhaupt in het verkeerde labyrint zit! Denk eens aan die optie: misschien doe je de dingen wel goed (je vindt een route en komt gedeeltelijk verder), maar doe je niet de goede dingen (je acties brengen je niet dichter bij je doel).

Of misschien is er maar 1 ingang en uitgang, en zal ik sowieso via die route moeten terugkeren. Of misschien wil ik terug naar het begin, om mijn route opnieuw aan te lopen en al mijn geleerde lessen toe te passen, zodat ik een mooie ervaring rijker ben en mijn geleerde lessen en opgedane ervaringen kan toepassen, zodat diezelfde reis een stuk makkelijker en aangenamer verloopt. Gewoon even opnieuw beginnen, met dit keer de juiste routekaart, de juiste spullen en misschien wel het juiste gezelschap of samen met anderen die die reis voor de eerste keer maken. Zou je daar plezier aan beleven, of zou dat je iets opleveren? En als je samen de reis gaat maken, wat voor leiderschap zou je tonen of hoe zou je iemand gaan begeleiden die voor het eerst die reis gaat maken? Of misschien is er wel iemand die al vaker die reis heeft gemaakt, kun je daarvan leren? Sta je daarvoor open, en durf je om advies of ervaringen te vragen?

Monsters in je labyrint

De metafoor die ik graag gebruik in mijn eigen workflow, zijn zogenaamde ‘monsters’. Soms kun je op jouw route naar de eindbestemming opgehouden worden (vertraagd worden) door monsters. Die monsters kunnen je afschrikken waardoor je je focus verliest, en jezelf misschien zelfs gedwongen voelt een andere route te nemen en daardoor onverhoopt (!) de weg kwijt raakt in het labyrint (waar kwam ik vandaan en waar moest ik ook alweer naartoe???).

Dit figuurlijke monster kan jou ook bezighouden en aandacht opeisen, waarbij je het idee hebt dat je ermee moet vechten, terwijl je misschien een verkeerde weg bent ingeslagen en dit monster daar tegenkwam en je jezelf eigenlijk in eerste instantie al helemaal niet zou moeten bezighouden met het wel of niet verslaan van dit monster… Zonde van de tijd en de energie, en uiteindelijk schiet je er alsnog niets mee op, want het brengt je niet dichter bij je doel.

En soms kan het ook zo zijn, dat het monster geen monster is, en met een beetje aandacht of uitleg van jouw zijde en van de andere kant, blijkt jouw monster hetzelfde doel voor ogen te hebben, en kun je juist de krachten bundelen en sta je samen sterker om de reis naar de eindbestemming te volbrengen.

Okay, terug naar het labyrint: want weten waar je vandaag komt, is een belangrijk iets, maar nog niet het belangrijkste. Dus daarom gaan we door naar de volgende benadering.

Waar sta ik nu

In dat grote overzicht van het labyrint, zie ik mijn positie in het grote geheel. Ik sta middenin het labyrint en kan in 1 oogopslag niet meteen zien waar ik naartoe moet lopen. Als dat wel zo is, dan kan ik meteen mijn route inkleuren en vaststellen welk pad ik moet bewandelen. Lukt dat niet dan ga ik eerst kijken naar mijn eindbestemming: waar wil ik naartoe?

Als je de PDF hebt gedownload, dan mag je nu voor het eerst een potloodje pakken om ergens middenin het labyrint een stipje te zetten. Zet jezelf ergens neer middenin het labyrint (of aan de zijkant als de beloning in het midden is; haha, niet de slimmerik uithangen nu heh! Stipje zetten bij de beloning, en klaar; zo werkt het dus niet! Haha).

Bekijk vervolgens of je vanuit het grote overzicht in 1 keer de route naar de ingang en naar de eindbestemming kunt vinden. Zo ja, goed bezig. Dan heb je voldoende overzicht en is je labyrint beheersbaar. Zo nee, oef, je hebt een uitdagend labyrint uitgezocht waar je in zit! De volgende opdracht gaat je verder helpen! We gaan ervoor om je te bevrijden uit dit labyrint en jou on track te zetten rechtstreeks naar je doel! Lees hieronder verder!

Wat is mijn doel?

Als ik goed helder heb waar ik naartoe wil, dan kan ik razendsnel doelgerichte stappen in de juiste richting maken. Ik kan de route rustig lopen, maar ik kan ook versnellen. Beide opties zijn prima, zolang ik maar stappen in de juiste richting maak. Met elke stap kom ik dichterbij mijn doel. Elke dag, elke week kom ik een stapje dichterbij mijn doel; top!

Als ik weet waar mijn doel is, dan kan ik mij daarop focussen en alle stappen die ik vervolgens maak, zijn alleen nog maar in de juiste richting, namelijk in de richting van mijn doel.

Het klinkt makkelijk, maar in de realiteit worden we vaak nogal eens afgeleid van onze bestemming of ons doel. Je slaat verkeerde paden in waardoor je verder van je doel verwijderd raakt (2 stappen vooruit, maar eigenlijk 3 stappen achteruit), of je loopt een doodlopende weg in en loopt tegen een muur aan.

Eén optie is nog erger: je zit in een ‘loop’. In een soort oneindige cirkel waardoor je rondjes blijft lopen en eigenlijk totaal geen vooruitgang boekt. Als je tegen een muur aan loopt dan merk je het tenminste nog (spreekwoordelijk gezien stoot je je hoofd, en in real life voel je dat je ‘ergens’ vastloopt), maar als je in een cirkel loopt, dan kan het lang duren voordat je merkt dat je in rondjes aan het lopen bent, en dat je iets moet doen om uit die oneindige cirkel te breken. Het toepassen van de volgende oefening kan je helpen uit deze ‘loop’ te komen als je het gevoel hebt dat je daarin zit:

Opdracht 2: Je Fakkel en je Bolletje Wol

Okay Djack, waar heb je het nu in hemelsnaam weer over! Een fakkel en een bolletje wol. You f*cking crazy bastard, wat is dit nou weer dan!

Okay okay, dit moet ik natuurlijk weer even toelichten. Aangezien we bezig zijn met een anekdote over een labyrint, hoort daar een fakkel en een bolletje wol bij. Ik ga het uitleggen. Rustig aan, hieronder staat de uitleg:

Okay: de snelle versie is (spoiler alert): hier klikken en meteen het antwoord zien >>

Heb je geklikt? Of lees je hieronder verder? Ik hoop dat je hieronder verder leest, want dat is veel leuker (vind ik tenminste). Okay, daar gaan we:

Je Bolletje Wol (haha, wat heerlijk dat ik dit ooit als titel mag gebruiken! Mega genieten dit!)

Vanuit jouw overzicht ga je 2 dingen doen. Ik begin bij deze oefening zelf altijd eerst bij het eind, bij de eindbestemming; het einddoel. En dan probeer ik terug te werken naar het begin. En daarvoor heb je je bolletje wol nodig, daarom begin ik met het bolletje wol.

Jouw route met het bolletje wol

Route 1 met je bolletje wol – van eindbestemming naar ingang

Voor het terug plannen pak ik altijd twee routes. Eerst een route helemaal los van de positie waar ikzelf nu sta. Vanaf de eindbestemming plan ik dan helemaal terug naar de ingang van het labyrint. Met deze route weet ik 100% zeker dat ik mijn eindbestemming bereik. Want, als je je planning maakt vanaf je eindbestemming naar de start van het labyrint, dan weet je 100% zeker dat je je eindbestemming zult bereiken.

Nu mag je je potloodje pakken en opdracht 2 van de PDF maken >>

Je begint nu bij de eindbestemming en je beeldt jezelf in dat je daarheen bent gelopen met een bolletje wol in je broekzak dat je langzaam hebt afgerold tijdens je reis vanaf de ingang naar de eindbestemming. En nu ga je dat bolletje wol weer oprollen. Je weet met deze manier 100% zeker dat je de reis kunt maken van de ingang tot de eindbestemming.

Deze route (deze oefening met route 1) helpt mij om voor mijzelf scherp te krijgen hoe mijn ideale route eruit moet zien. Wat wil ik bereiken, en stel je voor als ik mijn einddoel heb bereikt, hoe heeft mijn reis er dan uitgezien? Wat ben ik tegengekomen, en waar moest ik even ploeteren, en waar kon ik gas geven en versnellen?

Route 2 met je bolletje wol – van eindbestemming naar huidige positie

De tweede route kan makkelijk of moeilijk zijn, namelijk vanaf de eindbestemming terug plannen naar waar je nu staat. Het kan zijn dat je jezelf op dit moment op een moeilijke plek hebt gepositioneerd en dat je daardoor via allerlei omwegen eerst een stukje terug moet, voordat je weer doelgerichte stappen kunt maken naar je eindbestemming. Kortom, soms zul je een paar stappen achteruit moeten doen, om weer op de goede route te komen.

Wat je hierbij kan helpen, is het feit of je vanaf jouw huidige positie op zoek kunt gaan naar de draad van het bolletje wol, die je net bij het maken van de vorige route, hebt uitgerold,… en dat je daar (figuurlijk en in gedachten letterlijk) de draad kunt oppakken om jou te gidsen naar de eindbestemming.

De bonus bij deze oefening van het maken van jouw route, is dat je inziet dat er misschien mogelijk meerdere routes naar dezelfde eindbestemming zijn. Als die er zijn, noteer die dan voor jezelf waar die kruispunten op jouw route zijn, zodat je een bewuste keuze maakt welke route jij naar jouw eindbestemming gaat nemen.

Als ikzelf merk dat er meerdere routes zijn, komt er altijd een ‘oneliner’ in mij naar boven: ‘I never take shortcuts, only at the barbershop’. Haha, ik moet hier dan altijd weer even om lachen, en dat relativeert de boel dan weer even als je momenteel een zware route aan het bewandelen bent. (voor mij is deze oneliner volledig duidelijk, mocht ik het moeten toelichten, laat het dan zeker even weten in de comments, dan licht ik het verder toe indien nodig 😊).

Wat ik met deze uitspraak trigger, is dat ik graag inzichtelijk krijg welke route het meest solide en robuust is, waarmee ik zeker weet dat ik mijn eindbestemming bereik. Een shortcut kan soms leuk lijken, maar als er haakjes aan die shortcut zitten waardoor ik door die ogenschijnlijke shortcut uiteindelijk weer terug moet, en een stuk van de reis opnieuw moet aanlopen, dan pak ik liever meteen de robuuste route, zodat ik zeker weet dat ik mijn eindbestemming bereik, ook al kost dat wat meer tijd en effort. Dit shortcut spel is een spel dat je kunt spelen (en eventueel bewust toepassen), en onthoudt: als je een spel speelt; dan kun je gokken (misschien winnen, misschien verliezen) of verliezen (#doordenkertje)

Als het terug plannen vanaf de eindbestemming naar je huidige positie makkelijk is, dan is dat ‘100 punten’, want dan ben je al een heel eind op de route richting je eindbestemming en is je doel hoogstwaarschijnlijk al (bijna) in zicht. De route is dan overzichtelijk en in 1x te overzien. Stel de route nog één keer vast ter bevestiging voor jezelf, en maak die laatste stappen naar je eindbestemming. Go for it!

Is de route nog steeds moeilijk, zet dan hulpmiddelen in. Lukt het niet om in de opdrachten in de PDF alleen met je ogen de route te vinden, gebruik dan als hulpmiddel de achterkant van een potlood om je ogen te gidsen en de focus vast te houden (je laat met je potlood nog geen spoor achter). Lukt het nu?

Vind je het nog steeds erg uitdagend, draai je potlood dan om, en teken daadwerkelijk je route in het labyrint, en sla je een verkeerde route in met je potlood, ga dan terug met je potlood naar een eerder kruispunt en probeer een andere route. Doe dit net zo lang, totdat je een 100% route hebt gevonden van ingang tot eindbestemming, en neem daarin je huidige positie mee! Op deze wijze moet het lukken; hou vol en stop pas als je succesvol bent! Je kan het!

Het leuke van deze opdracht (als je deze vertaald naar een real life situatie) is dat je soms erachter komt dat je meerdere malen eenzelfde onjuiste route aan bewandelen bent. Op de een of andere manier loop je telkens de verkeerde kant op, of in elk geval bewandel je een route die je niet naar je eindbestemming brengt. Deze oefening kan je helpen om die inzicht te krijgen, zodat je andere (betere) keuzes gaat maken in je route planning, zodat je sneller en met 100% zekerheid je eindbestemming bereikt.

Tot slot: de Fakkel!

Okay, time to wrap up!

De laatste oefening gaat in op jouw fakkel. De fakkel gebruik je als je start bij de ingang van het labyrint en om licht te schijnen op jouw route naar je eindbestemming. Simpel gezegd: de fakkel is om je weg naar voren te vinden, en je bolletje wol is om de weg terug te vinden.

De manier waarop ik deze metafoor gebruik, is dat ik probeer na te denken over de dingen die ik WIL zien op mijn reis, of dingen die ik VERWACHT te zien. Waar moet ik even mijn licht (mijn fakkel) op schijnen tijdens de route? Zijn er obstakels te verwachten (die al bij mij bekend zijn) die extra verlicht moeten worden (extra aandacht geven en inzoomen met je fakkel) of moet ik met het vuur van de fakkel dingen op afstand houden (vermijden).

Deze mentale oefening met de fakkel kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wat verwacht je tegen te komen op je reis, en waarvan verwacht je dat het extra aandacht nodig heeft of wat zijn valkuilen of dingen die je op voorhand verwacht tegen te komen en wil vermijden?

Op deze manier kun je een verwachtingsmanagement creëren en alvast je gedachten laten gaan over de dingen die je gaat tegenkomen en hoe je daarmee wil omgaan. Deze opdracht met de fakkel geeft mij altijd weer andere inzichten dan de opdracht met het bolletje wol 😊.

De opbrengst van je reis in het labyrint.

Waarom ben je eigenlijk op voorhand in het labyrint gestapt, of misschien (bewust of onbewust) in het labyrint beland. Welke opbrengst hoop je eruit te halen? Voor elk doel wat je stelt, waar je energie en effort in moet steken om het halen, is het belangrijk om goed helder te hebben wat je ervan mee kunt nemen.

Een benadering die ik na verloop van tijd heb opgedaan, is dat ik mijzelf niet alleen focus op de eindbestemming, maar ook zeker op de reis naar de bestemming. Want de eindbestemming kan telkens anders zijn, maar de onderdelen die ik op de reis tegenkom en de vaardigheden die ik moet inzetten om de reis te volbrengen, zijn vaak gelijkwaardig. Daarom loont het om ook zeker inzicht te krijgen in HOE jij jouw reis plant, uitvoert en afwikkelt. Maak je elke keer dezelfde fouten, of beschik je over een goed lerend vermogen en word je elke keer een stukje beter, sneller, slimmer?… (het antwoord hierop zou ja moeten zijn… mocht je twijfelen 😊.

Okay, tot zover een korte introductie op mijn metafoor van het labyrint, zogenaamde ‘monsters’, de fakkel, het bolletje wol en je beloning!

Ik hoop dat je er iets uit hebt kunnen halen, en dat deze metafoor iets kan bijdragen aan je lifestyle planning en het bereiken van je doelen. Vond je dit leuk om te lezen, laat dan een like en/of een berichtje achter, dat zou ik leuk vinden.

Om aan de slag te gaan met deze wijsheid, download dan de PDF en maak de opdrachten om je skills te testen in het overzicht krijgen in je eigen labyrint en hoe je met 100% zekerheid je einddoel gaat halen! Go give it a try!

Alle goeds!

Gr,

Djack 🙂

 

Jo
Door

Jo

op 13 Oct 2020

Hi Jack, met verbazing dit bericht gelezen. Grote klasse. Samen zijn we in verleden 100 mijl gestart in Nederweert onder begeleiding van je vader Harrie. Hij, je vader was mijn inspirator voor de 100 mijl. Knap dat jij je dromen volbrengt. Groet van no. 302 uit Limburg

Djack Littel
Door

Djack Littel

op 21 Jun 2021

Dankjewel Jo! Yes, wat een prachtige herinneringen hebben we aan die tijd van vroeger! Ik kan mij die wandelingen met mijn vader en met JOU nog herinneren als de dag van gisteren :). Dankjewel en zeker ook voor het delen van jouw levensverhalen in die tijd; daar heb ik dan ook weer inspiratie uitgehaald (jouw verkenning in de Commando opleiding, waarbij je in het water sprong met een zware rugzak en net onder water kwam om te ademen, omdat je wat korter van stuk was dan de anderen)! Ik blijf zeker doorgaan met het realiseren van mijn dromen; dankjewel voor je bericht! :). Alle goeds Jo! Gr, Djack :)

Reactie plaatsen