Voorkom dat je wordt afgewezen op de keuring
Voor je weggaat, heb ik hier een handige fitheids test voor je klaar staan.

Page content

Paleo, wat is dat?

article content

Paleo, wat is dat?

Paleo… Misschien heb je er al iets over gelezen of gehoord. Het oermens dieet, paleo-, of caveman dieet. In feite komt het allemaal op hetzelfde neer. Het nuttigen van voeding dat niet bewerkt is. Op deze wijze krijgt je lichaam dus weer PURE en ECHTE voeding binnen.

Doorsnee Hollander… 🙂

Als ik naar mijn eigen voedingspatroon kijk (wat eet ik), dan ben ik gewoon een doorsnee Hollander. Ik eet boterhammen met pindakaas met hagelslag. En elke week eet ik wel ergens aardappelen met groente en vlees. Haha, en na het sporten eet ik vaak gewoon een boterham met kaas en gooi ik een glas melk achterover. Je bent een Nederlander of niet 🙂

De Paleo Revolutie

In oktober 2012 heb ik het Paleo boek gekocht vanuit interesse in voeding en wat het doet met je lichaam.  Ik had vaak ’s middags en ’s avonds een after diner dip en soms had ik overdag niet altijd evenveel energie. Ik probeerde hier altijd actief iets aan te doen, als ik merkte dat ik een beetje aan het instorten was: koffie drinken, water drinken, een stuk fruit eten. Ik voel me beter als ik energiek ben.

Paleo gaat over het nuttigen van voeding waar ons lichaam voor gemaakt is. Dus zo veel mogelijk PURE en ECHTE voeding en eigenlijk zo min mogelijk voeding eten dat bewerkt is.  Het Paleo boek heeft me een goede aanvulling gegeven in hoe je je energie niveau hoog kunt houden. Voor mij is dit het beste boek dat ik tot op heden heb gelezen over voeding. Goed leesbaar, duidelijk, to the point, en het belangrijkste: Paleo het werkt. 

Ik heb al veel boeken en wetenschappelijke artikelen over voeding gelezen en wat voeding voor je doet. In de eerste 6 weken dat ik met Paleo aan de slag ging, voelde ik me al energieker worden, alleen maar door anders te eten!

Het Paleo boek vind ik hierin echt een aanrader, juist ook omdat het lekker simpel is opgeschreven. Het boek is geschreven door Mitchel van Duuren en hij eet al vele jaren op de Paleo manier. Ik moet toegeven dat hij mooie resultaten heeft geboekt.

Paleo Resultaten!

Zoals ik al zei, ik ben zelf ooit begonnen met Paleo en ik voelde me binnen 6 weken al energieker! Zonder er iets extra’s voor te doen, ben ik toen ook meteen wat afgevallen. Wat ik hieraan het belangrijkste vind, is dat mijn vetpercentage omlaag is gegaan; ik heb vet verloren zonder er iets voor te hoeven doen (altijd mooi!).

Wat me aanspreekt in dit boek is dat het geen moeite kost om deze Paleo levenstijl te volgen. Je brengt kleine veranderingen aan in je voeding, en het zijn eenvoudige veranderingen zoals iets meer groente ’s avonds bij je maaltijd. Hiernaast staan er praktische tips in het boek over wat je zou moeten laten staan in de supermarkt en wat je juist wel moet kopen. Wederom: Lekker eenvoudig.

Paleo = Eenvoudig

Omdat ik gek ben van KISS (Keep It Simple, Stupid) sluit dit boek over voeding hier goed bij aan. Het boek “De Paleo Revolutie” geeft een stap-voor-stap handleiding over hoe je lichaam werkt en op welke wijze je jouw lichaam kan laten omschakelen van ‘suikerverbrander’ naar ‘vetverbrander‘ en van geen energie naar maximale energie. En juist dit laatste is natuurlijk interessant en met behulp van dit boek kun je dit op eenvoudige wijze voor elkaar krijgen.

Kortom, ik raad je dit boek van harte aan. Het boek sluit ook mooi aan bij mijn BEGINNERS trainingsschema. Het boek is zowel fysiek (hard kopie) als een digitale versie te verkrijgen (dit scheelt 10 euro in de aanschaf).

Mocht je dit boek willen aanschaffen, dan heb je twee mogelijkheden:

Wil je de ‘bijbel’ van Paleo lezen en alles ontdekken over het ontstaan van Paleo en waarom het verstandig is om aan Paleo voeding te gaan doen? Bestel dan het boek: De Paleo Revolutie >>>

Heb je niet direct behoefte aan alle achtergrond informatie over Paleo, maar wil je direct aan de slag met recepten? Bestel dan het boek: Super Simpel Paleo >>>

Veel succes en plezier gewenst met Paleo, het heeft mijn leven in elk geval verrijkt, en gezonder gemaakt, en inzicht gegeven in gezonde voeding en waar ik energie van krijg, en sindsdien heb ik nooit meer een after diner dip gehad. Ideaal  🙂

Genoeg redenen gehoord om dit ook te gaan doen? 🙂

Veel leesplezier 🙂

Klik hier om meer te lezen over De Paleo Revolutie

Klik hier om meer te lezen over Super Simpel Paleo

Gr,

Djack 🙂

 

Comment Section

0 reacties op “Paleo, wat is dat?

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.