Over Defensiefit.nl

Mijn naam is Djack Littel en ik ben initiatiefnemer van deze website vol met tips voor iedereen die naar defensie wil.


Toen ik naar defensie wilde, had ik geen idee wat de keuringseisen waren. Ik wilde solliciteren bij defensie naar de functie als officier der mariniers, maar had geen idee wat de eisen waren. 1 ding wist ik wel: ik moest veel en hard trainen!


Ik wilde hoe dan ook succesvol zijn: ik wilde mijzelf optimaal voorbereiden, zodat ik ruim aan de eisen zou voldoen! Ik had gehoord dat er veel aanmeldingen waren en dat alleen de top 10 zeker was van een plekje in de opleiding. Ik wilde zekerstellen dat ik in het sollicitatie traject tot die top 10 zou behoren, zodat ik sowieso aangenomen zou worden.


Het lastige was dat ik niemand in mijn directe omgeving kende die hetzelfde wilde gaan doen als ik... Ik had geen idee hoe ik ervoor stond ten opzichte van anderen in het sollicitatie traject. 


Daarnaast vroeg ik mij af of ik wel fit genoeg zou zijn en uberhaupt door de defensiekeuring zou komen. In de fysieke keuring zou bijvoorbeeld ook een fietstest afgenomen worden. Maar hoe hard of hoe lang moest ik fietsen dan? Ik zat hier behoorlijk over in, want ik had geen idee welk resultaat ik moest laten zien. 


Ik liep ertegenaan dat ik dus niet precies wist wat de keuringseisen waren, en daardoor wist ik dus ook niet hoe ik daarvoor moest trainen... In de sportschool trainde bijna iedereen om 'groot en sterk' te worden, of om een mooi lichaam te krijgen. Maar ik had een andere doel: ik zocht een schema om dusdanig fit te worden zodat ik ten eerste de keuring zou halen en vervolgens de opleiding succesvol zou volbrengen. In mijn zoektocht kwam ik in eerste instantie niet erg ver: ik eindigde met een trainingsboek met oefeningen van Arnold Schwarzenegger om sterk te worden, en twee loopgidsen, 1 voor sprinters om hard te kunnen rennen, en 1 voor marathon lopers om heel ver te kunnen rennen... 


Ik besloot elke dag heel veel te gaan trainen, soms wel 2 tot 3 uur lang. Na een paar weken raakte ik wel wat vermoeid, maar het lukte me om door te zetten. Ik wilde tenslotte ook mijn doorzettingsvermogen trainen :)! 

Alleen gaandeweg had ik geen spierpijn meer, en mijn vooruitgang nam ook af. Ik bleef steken op 1 niveau, en later leerde ik dat ik op dat moment mijn trainingsplafond had bereikt en dat ik de verkeerde spiergroepen en te eenzijdig trainde. 


Tot op een zeker moment mijn moeder een hernia kreeg en specifieke oefeningen moest doen bij een fysio therapeut. Ik besloot mee te gaan en deed allemaal oefeningen met eigen lichaamsgewicht. Ik ging helemaal kapot! Na 30 minuten lag ik helemaal gesloopt op de grond en begon ik de spierpijn al te voelen... Hoe kon dit nou weer; ik trainde lang en veel in de sportschool? En om nog maar te zwijgen over de spierpijn die ik had in de dagen erna! 


Ik besloot mijn trainingsroutine om te gooien en te gaan trainen met eigen lichaamsgewicht. Ik leerde dat deze afwisseling mij weer vooruitgang bracht. Ik ontdekte dat deze manier van trainen ervoor zorgde dat ik constant vooruitgang bleef boeken. 


Een vraag die mij bleef bezighouden: "zit ik al op het juiste niveau voor de keuring?" Ik had geen idee of ik al voldeed aan de keuringseisen en waar ik nog extra aandacht aan moest besteden. 


Eindelijk was het zover! Ik kreeg een datum te horen voor de medische en fysieke keuring. Superspannend! Na een geslaagde medische keuring, mocht ik deelnemen aan een fysieke 3-daagse selectie test (red; Praktische Officiers Selectie Test). Na veel doorzettingsvermogen en maximale inzet kreeg ik te horen dat ik geslaagd was en een positief advies kreeg. Zo onzeker als ik in het begin was of ik op het juiste niveau zat, zo blij was ik nu dat ik mijzelf op de juiste wijze had voorbereid!


In de tijd na de keuring ben ik verder gegaan met de afwisseling in mijn trainingen en met trainen met eigen lichaamsgewicht. Na het volbrengen van de opleiding, heb ik in de jaren daarna vastgehouden aan deze principes en heb ik deze verder uitgewerkt en geperfectionaliseerd. Elke keer als ik besloot weer een 'NEXT LEVEL' opleiding te doen, maakte ik weer een trainingsplan voor mijzelf. Op gestructureerde wijze werkte ik naar de eisen toe en zorgde ik ervoor dat ik altijd aan de eisen voldeed. Op deze wijze wist ik door de zwaarste militaire opleidingen te komen, zoals de Engelse Commando Opleiding, de Mountain Leader opleiding en de Maritieme Special Forces.


Inmiddels heb ik in de afgelopen jaren duizenden jongeren begeleid en gecoached, en geholpen door een persoonlijk trainingsschema voor hen te maken, om optimaal te trainen en maximale resultaten te behalen!


Wil jij je ook optimaal voorbereiden op de militaire keuring en opleiding? 

Doe dan ook mee met onze trainingsprogramma's!

Onze diensten

Community

Join onze Community!

Maandelijkse Challenge

Word lid en volg onze trainingen!

Persoonlijk Trainingsschema

Ontvang een Persoonlijk Trainingsschema!

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Trainingsschema op maat!

Je krijgt een trainingsschema op maat en krijgt ondersteuning bij voeding. Goede tips en adviezen om heel gericht te training voor de keuringen en opleiding van Defensie. Door ervaring van Djack zelf weet hij precies waar je voor traint en kan op allerlei punten informatie over de keuringen en opleiding geven

Marina in de Vaate

 • Persoonlijk contact & feedback

  Per mail kan je met vragen altijd terecht en je krijgt ook altijd snel antwoord. 

  Ik stuur ook elke week een logboek waarin ik mijn oefeningen, mate van spierpijn en eetpatroon beschrijf en krijg daarop altijd feedback. 

  Wat ik persoonlijk ook erg prettig vind zijn de filmpjes van de oefeningen die zijn opgenomen in je trainingsschema, uitgevoerd door Djack. Als ik een oefening op papier zie waarvan ik niet weet hoe ik het moet uitvoeren, kijk ik het altijd even af :)

  Ginny v. Dijk

 • Duidelijke instucties en filmmateriaal

  Djack geeft je een echt persoonlik trainingschema dat goed rekening houdt met je persoonlijke doelen en conditie! Door een intake en - na een trainingsperiode- een checkup weet je precies hoeveel je vooruit bent gegaan. duidelijk instructies en filmmateriaal! Aanrader!

  Matthijs Jansen