Druk of onderweg naar succes?
15 november 2016 
1 min. leestijd

Druk of onderweg naar succes?

Het is al weer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog heb geplaatst. Je kent het wel: druk, druk en nog eens druk. Ik betrap mijzelf er steeds vaker op dat ik spreek van ‘drukke’ weken, terwijl ik eigenlijk nooit ‘rustige’ weken heb.

Ik probeer mijn mindset daarom dan ook om te zetten naar het aanschouwen van mijn weken als ‘normaal’ en als een weg naar succes. Ik vind het best interessant hoe je de wereld om je heen betekenis hebt gegeven en hoe je deze kan ombuigen naar hoe jij ze zou willen zien. Alles in het leven is aangeleerd en valt dus ook weer af te leren. In plaats van klagen op hetgeen wat je niet bevalt, kan je beter energie steken in het veranderen van de situatie zodat er niets is om over te klagen. Ik houd van ‘drukke’ weken en neem niet graag de tijd om stil te staan en uit te rusten.

De reden dat ik een tijdje niks gepost heb, is omdat ik leerzame en spannende weken achter de rug heb die mij weer een stapje dichter bij mijn einddoel hebben gebracht! Mijn tentamens van deze periode zitten erop, ik ben aan het wachten op de goedkeuring van mijn onderzoeksvoorstel voor mijn afstudeeropdracht en ik ga in december weer langs op de KMA om niet alleen zelf weer te zien waar ik het allemaal voor doe, maar ook om mijn moeder te laten zien waarom ik militair wil worden!

Daarnaast heb ik afgelopen weekend samen met andere defensiefitters een dagje over de fitness expo geslenterd en hebben we de avond sportief afgesloten in de clubs van Amsterdam. Aankomend weekend gaan we op eigen initiatief met een groepje defensiefitters kamperen in de bossen van Breda om op deze manier een bivak feeling na te bootsen. Ik moet eerlijk toegeven dat dit idee wel een stuk leuker klonk toen we deze afspraak met mooi weer aan het inplannen waren, maar ach it’s all about the mindset, right?

Kou of geen kou, ik vind het hoe dan ook super tof dat ik via defensiefit in contact heb kunnen komen met mensen die mij iedere dag weer inspireren en motiveren. Ik hoop dat ik nog veel meer defensiefitters mag leren kennen, maar ik ben dankbaar voor de contacten die ik inmiddels al gelegd heb binnen defensiefit. Vlak voor de zomer gaf ik mijzelf lid worden bij defensiefit cadeau en van dit cadeautje heb ik nog steeds dagelijks heel veel plezier en blijft vol verassingen zitten.

Twijfel je nog om lid te worden? Verzet je mindset eens naar het positieve en ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen!

Liefs Shannon

Reactie plaatsen