Psychologische keuring bij defensie
02 januari 2017 
2 min. leestijd

Psychologische keuring bij defensie

Psychologische keuring

Jaja, het is zover ik plaats weer een blog. Het heeft een tijdje geduurd omdat ik er heel weinig tijd voor heb gehad. Want heb namelijk afgelopen weken veel lessen gehad. En tussendoor nog een week bivak,  maar nu is het vakantie, dus kan ik weer een blog plaatsen.

Nu het echte onderwerp: mijn Psychologische keuring.

Op 22 december was het eindelijk zover, ik had mijn psychologische keuring. Om ervoor te zorgen dat ik op tijd op mijn afspraak zou zijn, vertrok ik om 6:58 uur met de trein vanuit Houten richting Amsterdam. In Amsterdam is het DCWS gevestigd. DCWS staat voor Diensten Centrum Werving en Selectie. Ik was om 7:59 uur op Amsterdam Centraal en heb toen de bus richting de MEA gepakt (dit is de kazerne van de Marine vandaar de naam MEA: Marine Etablissement Amsterdam).

Daar aangekomen moest ik mij aanmelden bij een gebouwtje waar de beveiliging zit. Hier liet ik mijn identiteitskaart zien en toen werd er op een lijst mijn naam aangekruist en moest ik samen met andere sollicitanten wachten totdat we opgehaald werden door een marinier in opleiding. Hij bracht ons naar het gebouw waar de keuringen plaatsvonden.

Daar moest ik me aanmelden bij de receptie en werd mij uitgelegd dat ik in de kandidatenkantine in het gebouw plaats mocht nemen. Daar heb ik even gewacht en toen werden we opgehaald door een man die daar werkte en die bracht ons naar de locatie waar de capaciteitentest wordt afgenomen. Na een korte uitleg mocht ik beginnen met de test; hier heb ik ongeveer een uurtje over gedaan. Gelukkig had ik via Defensiefit de capaciteiten test voorgeoefend en deed ik er maar een uurtje over. Een paar jongens en meiden zaten bijna 2 uur te zweten op die capaciteiten test.

puzzle-1746552_960_720

Toen ik klaar was met de test moest ik me even afmelden bij de man die ons er naar toe had gebracht. Na de afmelding mocht ik weer naar de kandidatenkantine. Daar moest ik wachten totdat ik werd opgehaald voor mijn gesprek met een psycholoog. Het wachten duurde gelukkig niet heel lang, voordat ik werd opgehaald door de psycholoog om naar het spreekkamertje te gaan. Dit gesprek duurde ongeveer 1,5 uur en ging echt over van alles.

psycholoog

Na dit gesprek moest ik heel even kort wachten op de uitslag. In de tussentijd mocht ik een enquête invullen als ik dat zou willen. Dit heb ik gedaan terwijl ik wachtte op de uitslag. Net toen ik daar klaar mee was, werd ik weer opgehaald door mijn psycholoog en vertelde ze dat ik was goedgekeurd!

 

Toen nog heel even terug naar de kandidatenkantine voor een laatste gesprekje met een sergeant- majoor van DCWS. Die controleerde mijn gegevens nog even die ik had ingevuld bij het online aanmeldingsformulier. Dit was allemaal goed & in orde, en mocht ik een afspraak maken voor de volgende stap in mijn keuringsproces: de Medische Keuring.

Wil je ook maar een uurtje over de capaciteiten test doen? Dan raad ik je de Defensiefit Capaciteiten test zeker aan.

Je kunt er hier meer over lezen:

Defensiefit Capaciteiten test >>

Tot zover!

Gr, Fabian 

Sjir
Door

Sjir

op 02 Jan 2017

Nice fabian! Goed gefix

Reactie plaatsen