De testweek overleefd?!
07 september 2016 
2 min. leestijd

De testweek overleefd?!

Defensiefitter Samantha over de Testweek van Defensiefit! Veel leesplezier!

Week één: de testweek van de Defensiefit challenge.

Deze week is een testweek om je aanvangsniveau te bepalen, waarin je in week twee gaat beginnen met trainen. De week bestaat uit twee intake testen, twee inschalingstesten en de Defensie Conditie Proef (DCP) en tussendoor wel verdiende rustdagen.

Op maandag ben ik begonnen met de eerste intake test; op deze eerste dag stonden rug, benen en borst centraal. Door middel van oefeningen die Djack in een filmpje voordoet, kun je kijken hoever je mee kunt komen met de oefeningen. Een oefening moet je 12 keer herhalen in een correcte vorm. Een been oefening is bijvoorbeeld een squat. Deze squat moet je dus 12 keer in correcte vorm uitvoeren, als je dit correct kunt uitvoeren, mag je naar de volgende oefening. De oefeningen worden elke keer een stapje moeilijker.

De oefeningen gaan tot 25. Zelf kwam ik bij de rug en borst op oefening 7, en bij de been oefeningen kwam ik niet verder dan oefening 11. Joost mag weten hoe mijn benen gevoeld zouden hebben als ik verder dan 11 gekomen zou zijn, want als ik de dag erna een pinguïn pak had aangedaan, had iedereen geloofd dat het een echte was! Daarbij was springen over een laag muurtje ook onmogelijk merkte ik. Tot vrijdag heb ik spierpijn in mijn benen gehad, voortaan toch maar beter de goede warming up en cool down doen.

De tweede intake test was op dinsdag, deze dag werd er gekeken tot welke oefening ik van de schouders en billen kwam. Bij de schouders kwam ik niet verder dan oefening 7 en de billen bij oefening 11: hip raisers met 1 seconde pauze.

Op donderdag ben ik begonnen met de inschalingstest, deze bestaat uit een aantal push ups, let me ups, back lunges en een minuut lang de statische push up. De lunges en de statische push up heb ik gehaald. Ik miste helaas 2 let me ups en de push ups waren één grote teleurstelling! Alleen de echte bazen die alle 4 de oefeningen gehaald hebben, mogen ook de tweede test doen!

Op vrijdag de laatste testdag kreeg ik de Defensie Conditie Proef (DCP), deze test moet elke militair jaarlijks afleggen. In 2 minuten tijd moet je zoveel mogelijk push ups en sit ups kunnen doen, en in 12 minuten zo ver mogelijk hardlopen.

Ik kwam 130 meter tekort met hardlopen en als ik wat sit ups had mogen ruilen voor push ups, dan had ik nog een kans gehad. Al met al vond ik het nog geen slechte prestatie, aangezien ik al meer dan 2 maanden vrij weinig aan sport deed. Deze week heb ik gemerkt dat ik weer van voor af aan mijn schouders en borst mag gaan trainen. Vorig jaar deed ik 34 push ups, nu lukken er met moeite 3, dus beginnen we weer fijn op de trap op de vierde tree met push ups. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen.

Nadat ik mijn testweek doorlopen had en alles ingevuld naar Djack had verzonden, kreeg ik de volgende dag mijn schema’s toegestuurd. Qua hardlopen en work outs begin ik allebei op niveau 1. Volgens Djack zou ik over 4 weken de testweek opnieuw kunnen doen, in deze week kan ik kijken of ik genoeg vooruitgang heb geboekt om naar niveau 2 te gaan. Dus dan gaan we maar eens heel hard aan werken!

Dus dikke doei!!

Gr,

Samantha

Reactie plaatsen