Wat is defensie

Defensie is spreektaal voor het "ministerie van defensie".


Het ministerie van defensie maakt onderdeel uit van de ministeries van het Nederlandse kabinet. Het ministerie van defensie is het militaire instrument van de politiek om in te zetten daar waar dit de Nederlandse belangen het beste kan behartigen of beschermen.


Ministerie van defensie


werkenbijdefensiepersoneel


Het ministerie van defensie bestaat op januari 2016 uit 41.369 militairen en 15.816 burgers. Dit maakt dat het ministerie van defensie in totaal uit 57.185 medewerkers bestaat.


 


Defensie organisatie


 


Defensie organisatie


Defensie bestaat uit 7 onderdelen en is organisatorisch opgesplitst in 4 operationele commando's, de Bestuurstaf (BS), de Commando Diensten Centra (CDC) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).


De 4 operationele commando's bestaan uit het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK), het Commando Landstrijdkrachten (CLAS) en het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) en het Commando Koninklijke Marechaussee (KMAR).


 


 

koos
Door

koos

op 23 Jan 2023

"Het ministerie van defensie maakt onderdeel uit van 1 van de ministeries van het Nederlandse kabinet. " Dat is dubbelop. Het maakt deel uit van het kabinet of het is één van de ministeries.

Djack Littel
Door

Djack Littel

op 23 Jan 2023

Dankjewel voor deze wijze woorden Koos! Aangepast :)! Gr, Djack.

Reactie plaatsen