Voorkom dat je wordt afgewezen op de keuring
Voor je weggaat, heb ik hier een handige fitheids test voor je klaar staan.

Page content

Wat is veva

Veva staat voor Veiligheid en Vakmanschap (VeVa).

Het VeVa traject is een opleiding op MBO niveau, die je volgt bij een ROC. Je wisselt in deze MBO opleiding theorielessen bij het ROC af met praktijklessen bij Defensie.

Er zijn 9 vakrichtingen binnen de VeVa’s, die je kunt volgen op MBO2, MBO3 en MBO4 niveau.

Als je 15 of 16 jaar bent, en je hebt (bijna) je (V)MBO diploma gehaald, dan kun je je inschrijven voor deze VeVa opleiding. Je maakt daarin kennis met 1 van de 3 operationele commando’s van defensie, namelijk de Koninklijke Marine, Landmacht, of Luchtmacht.

Het vierde operationele commando, de Koninklijke Marechaussee, biedt geen Veva traject, maar wel een brugjaar op MBO2 niveau.

De MBO2 opleiding van de Veva duurt 18 tot 24 maanden en bereidt jou voor op functies in de rang van soldaat/matroos/marinier, of korporaal.

De MBO3 opleiding van de Veva duurt 30 tot 36 maanden en bereidt jou voor op functies in de rang van onderofficier (korporaal of sergeant).

De MBO4 opleiding van de Veva duurt 36 tot 48 maanden en bereidt jou voor op de functies in de rang van onderofficier (korporaal of sergeant).

Het brugjaar Marechaussee duurt 12 maanden en bestaat uit een MBO2 opleiding en bereidt jou voor op de functie als marechaussee-beveiliger.

Comment Section

0 reacties op “Wat is veva

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.