Voorkom dat je wordt afgewezen op de keuring
Voor je weggaat, heb ik hier een handige fitheids test voor je klaar staan.

Page content

Werken bij defensie als militair verpleegkundige bij de Marine

article content

Werken bij defensie als militair verpleegkundige bij de Marine

Vandaag de blog van Defensiefitter Marissa M. over haar motivatie waarom zij graag wil werken bij defensie!

Veel leesplezier!


Hallo iedereen!

Ik ben Marissa, ik woon op het moment in Utrecht, maar kom oorspronkelijk uit Brabant. Ik solliciteer bij defensie naar een functie bij de geneeskundige dienst, als militair verpleegkundige bij de Marine. Mijn sollicitatie is al begonnen en inmiddels heb ik de psychologische keuring met succes afgerond.

Momenteel ben ik werkzaam als verpleegkundige in het UMC. Wat ik vooral mis in mijn werk is uitdaging. Dat is een van de redenen waarom ik voor Defensie heb gekozen. Een andere reden is dat ik graag wat van de wereld wil zien.

Als verpleegkundige bij de Marine is het mogelijk om geplaatst te worden op een fregat, en om dan met het schip deel te nemen aan verschillende missies. Niet op alle schepen is een arts aanwezig, waardoor het verpleegkundige personeel veel verantwoording heeft. Dat spreekt mij aan.

Een andere reden voor mij is om een bijdrage te leveren aan vrede en veiligheid. Nadat ik een dagje op Zn. Ms. Johan de Witt heb meegevaren weet ik zeker dat ik deze functie wil en heb ik een goed beeld gekregen van het werk van de marinemensen en de militair verpleegkundige bij de Marine. Wat mij ook een mooie uitdaging lijkt, is om met het Korps Mariniers mee te gaan als algemeen militair verpleegkundige (AMV-er). De keuze waar ik ga werken, hoef ik gelukkig pas naar het afronden van mijn opleiding te maken.

Ik ben bij defensiefit gekomen omdat ik aan het googlen was voor het keuringstraject. Ik wist niet goed hoe me voor te bereiden op de keuringen daarom heb ik me aangemeld bij Defensiefit. Defensiefit geeft mij gewoon een goed gevoel, een persoonlijk trainingschema, hardloopschema’s en je krijgt snel reactie van Djack + je komt met anderen gelijkgestemden in contact.

Ik ben pas net begonnen aan mijn persoonlijk trainingschema. Mijn eerste doel is om op die manier topfit te worden voor de fysieke keuring, als ik deze haal om topfit te zijn voor mijn functie binnen Defensie. In de testweek heb ik wel aan aantal keer spierpijn gehad door de oefeningen. De oefeningen zijn duidelijk beschreven en ik kan alles thuis doen: dat is fijn! Wat ook fijn is, is dat ik het schema zelf kan indelen in mijn week. Dit vind ik prettig omdat ik vaak onregelmatig werk. Naast het persoonlijk trainingschema doe ik nog zwemmen + mountainbiken.

Ik ben nu net 2 dagen bezig met mijn trainingschema en de tijd die je kwijt bent met trainen valt me mee. De oefeningen gaan goed en ik heb er alle vertrouwen in dat ik door dit trainingschema en begeleiding vanuit Djack topfit ben voor de fysieke keuring.

In mijn volgende blog kan ik meer vertellen over de ervaringen van mijn persoonlijke trainingschema en de vorderingen.

Groetjes Marissa

 

Comment Section

0 reacties op “Werken bij defensie als militair verpleegkundige bij de Marine

Plaats een reactie