Afvallen met Paleo, groene smoothies & gewone Hollandse maaltijden :)

Afvallen met Paleo, groene smoothies & gewone Hollandse maaltijden :)

Toen ik in januari 2015 de 90 dagen challenge met mijzelf aanging, ging ik eens goed kijken wat ik nu daadwerkelijk nodig had qua voeding. Ik wilde voeding die mijn trainingen ondersteunde, waar ik energie van kreeg en waar ik de hele dag op vooruit kon. Na het experimenteren en uitproberen van diverse recepten, kwam ik uit bij Paleo recepten ('s ochtends en 's avonds) en groene smoothies ('s middags).

Ik ben toen van 98 kg teruggegaan naar 88 kg. Dus 10 kg eraf in die 90 dagen.90 dagen challenge

Mijn bevindingen van mijn voedingsschema gedurende de 90 dagen challenge zijn als volgt:

Als je een goed ontbijt nuttigt, houdt dit in dat je je ontbijt nuttigt in de ochtend en pas weer trek krijgt tegen 12.00 uur. Elk ontbijt dat hier niet toe in staat is, is het verkeerde ontbijt voor jou. Waarom? Omdat je dan vanwege hongergevoelens een tweede maaltijd moet nuttigen (en dus meer calorieën), om het hongergevoel te onderdrukken.

Hetzelfde geldt voor de middagmaaltijd. Nuttig een middagmaaltijd waar je goed vol van zit. Ik neem een groene smoothie op mijn kantoor en vervolgens ga ik lunchen met mijn collega’s. Ik neem dan tijdens die lunch een lichte maaltijdsalade, omdat ik net een smoothie achter de kiezen heb :). Na deze lunch voel ik mij energiek en houd ik het prima uit tot 17.00 uur.

Voor wat betreft de avondmaaltijd, kun je dit zelf invullen. Wat vind je lekker en wat heb je nodig om jezelf van energie te voorzien? Omdat ik een jong gezin heb met twee kleine kinderen (Daan en Nina :) ), eten wij geregeld makkelijke maaltijden. Sterker nog, standaard hebben wij elke donderdag een P-dag, dan staat er Patat, Pannekoeken of Pizza op het menu. De andere dagen eten wij normale Hollandse maaltijden afgewisseld met Paleo recepten.

Het beste receptenboek met Paleo recepten (naar mijn bescheiden mening), is het boek van Mitchell van Duuren. Ik heb zijn receptenboek gekocht in 2012 en elke week halen wij daar nog steeds onze recepten uit.

Ik heb ooit mijn moed bij elkaar geraapt en contact gezocht met Mitchell. Ik had een erg leuk gesprek met hem en vertelde hem welke recepten mijn favorieten zijn. Ik had voor hem een leuk bestandje gemaakt met daarin mijn favoriete Paleo weekmaaltijden. Haha, dit vond hij natuurlijk geweldig :).

Goed eten, daar word je lekker sterk (en fit!) van :).

Gr,

Djack :)
Reactie plaatsen