Voorkom dat je wordt afgewezen op de keuring
Voor je weggaat, heb ik hier een handige fitheids test voor je klaar staan.

Page content

article content

Voorbereiding op de keuringseisen

Trainen voor de keuring… Hoe bereid je je nu eigenlijk voor op de keuringseisen? Waar moet je op letten, en welke oefeningen moet je doen? Dat zijn veelgestelde vragen die ik veel binnen krijg, en waar we ons Defensiefit trainingsprogramma specifiek voor ontwikkeld hebben.

Afgelopen week stond de militaire intake test op de planning voor Jonathan en Jessy. Na afronding van deze test weet je exact hoe de huidige fitheid is, en waar nog ruimte is voor verbetering qua kracht, conditie en uithoudingsvermogen, zodat je zeker weten aan de gevraagde fysieke keuringseisen voldoet van de door jou geambieerde functie en het bijbehorende cluster (er zijn 6 clusters, elk met verschillende fysieke keuringseisen).

Sinds afgelopen jaar is Defensiefit ook een erkend SBB leerbedrijf, en mogen we vakmensen opleiden! Onze stagiair die momenteel meeloopt, is Dave, dus Dave was er ook bij ;)!

Stiekem zijn we in totaal ruim 3 uur aan het trainen geweest, waarbij we systematisch het lichaam per spiergroep gesloopt hebben :). De spierpijn was de dagen na deze sessie dan ook leuk aanwezig bij Jonathan en Jessy :). Train hard, fight easy :).

Het programma bestond uit een volledige intake test, waarin alle spiergroepen (borst, rug, benen, core, schouders, en billen) aan bod kwamen die op een bepaalde wijze (en niveau!) getraind moeten zijn om aan de militaire eisen te voldoen.

Borstspieren trainen voor de push upsAls 1e voorbeeld: je borstspieren moeten voldoende getraind zijn qua kracht om een push up te kunnen doen (veel van de startende defensiefitters kunnen nog geen push up op de grond, en na het volgen van de eerste 4 weken van ons trainingsprogramma lukt het al om de eerste push ups op de grond te maken; super motiverend om te zien!).

Als 2e voorbeeld: rugspieren moeten voldoende getraind zijn qua kracht om een pull up te kunnen doen, en als je naar de mariniers of commando’s wil, dan moeten je rugspieren over voldoende spieruithoudingsvermogen beschikken om minimaal 4 tot 6 pull ups te maken. Er zijn een aantal oefeningen die je rugspieren perfect voorbereiden op de pull ups, zoals o.a. de oefening met eigen lichaamsgewicht, genaamd de ‘let me in’, zoals in het filmpje hieronder:

Jonathan traint voor de selectie van het Korps Mariniers. Op 29 t/m 31 januari 2019 heeft hij de POST, nu bekend als de Kennismakingsdagen Mariniers Officieren (KMD MARNS OFF).

Jessy traint voor de selectie als wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee waar de keuring medio april gaat plaatsvinden.

Onze stagiair Dave is bezig met zijn studie Sport Coördinator Uniforme Beroepen (SCUB) en draait mee in onze programma’s :)!

Onze stagiair Dave aan het werk om de kracht en spieruithoudingsvermogen van de loopmotor (hamstrings, billen en benen) in kaart te brengen :).

Ikzelf (Djack) ben gewoon gek op trainen, heb wat ervaring hier en daar (marinier, commando, mountain leader, special forces operator), en vindt het heerlijk om tips en tricks te geven hoe je efficiënt, effectief en doelgericht traint voor je doelen. :)!

Ben jij ook aan het trainen voor een bepaalde functie bij defensie? Laat het hieronder weten! Deel je ambitie en go for it!

Gr, Djack

 

PS. Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen voor workouts en oefeningen die specifiek gericht zijn op de militaire keuring en opleiding?

Volg dan ook mijn persoonlijke account op instagram: @djacklittel >>

Comment Section

0 reacties op “Voorbereiding op de keuringseisen

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.