Werken bij defensie? Lees hier alles over je voorbereiding!
24 oktober 2014 
1 min. leestijd

Werken bij defensie? Lees hier alles over je voorbereiding!

Werken bij defensie?

Werken bij defensie spreekt je aan? Helemaal top, want als je eenmaal goedgekeurd bent, dan staat je een geweldig mooie tijd te wachten als militair! Of je nu bij de landmacht, luchtmacht, marine of marechaussee wilt, of specifiek wilt gaan werken als marinier, commando of luchtmobiel-er, dan zul je eerst de defensie keuring moeten doorstaan.

Een van de onderdelen is de fysieke keuring om te kijken of jij wel uit het juiste hout gesneden bent om militair te worden.

Fysieke keuring om militair te worden

Tijdens de fysieke keuring wordt gekeken naar de belastbaarheid van jouw lichaam en hoe het staat met jouw conditie en fitheid. Onderdelen hiervan zijn kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Het loont de moeite om jezelf fysiek voor te bereiden op deze fysieke keuring, want als je niet voldoet aan de eisen, dan word je afgekeurd en mag je niet verder in het sollicitatieproces. Dit wil je natuurlijk niet laten gebeuren!

De afgelopen jaren heb ik vele verhalen gehoord van jongeren die graag militair hadden willen worden, maar afgevallen zijn tijdens de fysieke keuring. Super jammer natuurlijk! Uiteindelijk is dit altijd aan hen blijven vreten en blijft de wens om militair te worden nog jarenlang ‘plakken’.

Sommigen hebben het er jaren later nog over: “Ik heb 4 jaar geleden de keuring gedaan, maar was toen nog niet sterk of fit genoeg, en werd afgekeurd. Ik had graag militair geworden en zou dat nog steeds wel willen!”.

De laatste jaren heb ik vele jongeren en 20-ers getraind om ze alsnog op het fysieke niveau te krijgen, zodat ze de fysieke keuring glansrijk doorstaan. Uiteindelijk bleek dat ze destijds op de verkeerde manier aan het trainen waren! Super zonde natuurlijk, want al hadden ze toen op de juiste wijze getraind, dan hadden ze destijds wel de fysieke keuring kunnen halen en hadden ze meteen al militair kunnen worden!

Defensiekeuring: easy met deze oefeningen en trainingsschema’s

Al meerdere jaren train ik jonge enthousiastelingen en actief dienende militairen om fysiek en mentaal sterker te worden en om bepaalde fysieke eisen te halen. Onlangs heb ik besloten om deze kennis en ervaring nu ook op het internet te gaan delen.

Ik heb onlangs al mijn kennis en ervaringen opgeschreven en er een E-book van gemaakt. In dit boek vertel ik je mijn ervaringen met fysieke eisen en op welke wijze ik jarenlang getraind heb. Daarnaast geef ik je mijn beste oefeningen en trainingsschema’s om zo snel mogelijk fysiek fit en sterk te worden!

Met deze kennis kun je efficiënt en effectief trainen voor de keuringseisen. Mooie bijeffecten zijn dat je je er ook beter van gaat voelen, meer energie zult krijgen en dat je ervan zult afvallen, maar het primaire doel is zo snel mogelijk fysiek sterk te worden om de fysieke keuringseisen te halen!

Ik zou zeggen: Word lid en train ook met ons mee!

Reactie plaatsen