Werken bij defensie? Zet hier de eerste stap!
18 juni 2016 
9 min. leestijd

Werken bij defensie? Zet hier de eerste stap!

Werken bij defensie? Lijkt dat je wat?

Na de zomer starten er weer diverse militaire opleidingen: ben jij er al klaar voor?
De leden van defensiefit zijn er wel klaar voor ☺.

In het afgelopen half jaar hebben we van januari tot en met mei elke maand een peloton (30 mensen ☺) begeleid! Elke deelnemer heeft prachtige vooruitgang geboekt en gewerkt aan zowel zijn zwakke als zijn sterke punten.

In dit artikel zal ik delen welke geweldige ontwikkeling we hebben doorgemaakt als defensiefit ☺, en inzicht geven in de geboekte vooruitgang in het afgelopen half jaar door onze defensiefit leden.

Van defensiefit challenge naar lidmaatschap
Begin dit jaar zijn we gestart met de persoonlijke begeleidingstrajecten! Waanzinnig gaaf om eindelijk echt te gaan starten en elke maand een groep (peloton!) van 30 deelnemers te begeleiden!

Van januari tot mei zijn we elke maand met 30 deelnemers aan de slag gegaan! Omdat in mei zoveel mensen wilden deelnemen, zijn we overgestapt naar een lidmaatschap, waardoor je niet op de reservelijst hoefde te komen en een maand moest te wachten om te kunnen deelnemen.

Dankzij de overstap naar een lidmaatschap is het nu mogelijk om op elk moment lid te worden en te beginnen met het persoonlijke begeleidingstraject. Een supermooie ontwikkeling waar we bij defensiefit erg trots op zijn!

Persoonlijk begeleidingstraject
Het persoonlijke begeleidingstraject is het afgelopen jaar uitvoerig getest, beproefd en verbetert, zodat optimale resultaten worden behaald! De resultaten & vooruitgang spreken voor zich en daarover later uiteraard meer in dit artikel ☺. Eerst beginnen bij het begin: Het persoonlijke begeleidingstraject begint met een testweek!

Testweek
De trainingen bij defensiefit beginnen met een testweek. In deze testweek zitten de intake testen voor het meten van je kracht in je borstspieren, rugspieren, beenspieren, schouderspieren en bilspieren.
Per spiergroep zijn er 25 oefeningen om te trainen, van makkelijk naar moeilijk, dus voor iedereen is het mogelijk om deel te nemen, of je nu een beginner bent, of al meer gevorderd bent.

Instagram defensiefit

Instagram: voorbeeld van 1 van de intake testen; vind je het leuk om defensiefit ook te volgen op instagram? Klik dan op de afbeelding om naar de instagram account van defensiefit te gaan >>

Na het doen van de 5 intake testen (= 5 workouts), is het tijd voor de inschalingstesten. Er zijn twee inschalingstesten om je algehele fitheid te meten. Je doet vier oefeningen achter elkaar en probeert die vier oefeningen simpelweg te halen ☺. De oefeningen zijn gericht op opdrukken, optrekken, beenspieren en je buikspieren.

Als je de eerste inschalingstest haalt, dan ga je direct door met de tweede inschalingstest (die weer een stukje zwaarder is qua niveau). Na het doen van de inschalingstesten noteer je welke oefeningen je wel hebt gehaald en welke niet.

Tot slot doe je voor jezelf de Defensie Conditie Proef (DCP). Je hebt dan 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk correcte push ups te doen. Als je klaar bent met opdrukken, schrijf je je resultaten op. Daarna ga je door met de volgende oefening, namelijk in 2 minuten tijd zoveel mogelijk keer een sit up doen. Als je klaar bent met je sit ups, schrijf je weer je resultaten op in het defensiefit logboek.

Om de Defensie Conditie Proef af te ronden, ga je tenslotte 12 minuten hardlopen en probeer je een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Met bijvoorbeeld de App van runkeeper kun je exact je gelopen afstand bijhouden, en noteren welke afstand je hebt gelopen in 12 minuten tijd.

Uiteindelijk heb je dan een volledig ingevuld resultaten formulier, en dan stuur je je formulier op naar defensiefit, zodat een persoonlijk trainingsschema – op maat voor jou – gemaakt kan worden.

Resultaten formulier

Resultaten formulier: voorbeeld van de eerste 2 pagina’s van het resultaten formulier

Binnen 2 dagen na het opsturen van je ingevulde resultaten formulier ontvang je jouw persoonlijke schema en kun je aan slag om doelgericht te trainen voor de militaire keuring en opleiding!

Trainingsschema
Je trainingsschema bestaat uit een week indeling met daarin workouts, hardloop trainingen en tips voor elke dag. Met het eerste trainingsschema wat je ontvangt, kun je 5 weken vooruit, dus dit schema bestaat gemiddeld uit 35 pagina’s (5 weken x 7 dagen) aangevuld met persoonlijke adviezen indien van toepassing op jouw situatie.

Defensiefit trainingsschema voorbeeld

Hardkopie Trainingsschema: Voorbeeld van een trainingsdag uit het trainingsschema

Ik raad iedereen altijd aan om het schema te printen, zodat je alle trainingen kunt afvinken. Je kunt dan ook bij elke workout noteren hoeveel herhalingen je haalde, hoe de oefeningen gingen en wat je makkelijk en moeilijk vond.
Door dit op te schrijven kun je meteen ook mooi je vooruitgang bijhouden en kun je zien welke vorderingen je maakt na verloop van tijd ☺.

Wekelijkse reflectie
Aan het eind van elke trainingsweek hebben we even contact over hoe de trainingen gegaan zijn en welke vooruitgang je geboekt hebt. Via de mail of via de ledenomgeving worden dan de reflecties van je trainingen uitgewisseld en ontvang je feedback op je trainingen en vooruitgang.
De feedback wordt gegeven aan de hand van de SET methode. SET staat voor Sleap, Eat, Train.

Op die manier wordt elke week gekeken of je nog onder optimale omstandigheden traint, of je SET optimaal is en waar eventueel nog winst te behalen is. Je ontvangt dan concrete tips en adviezen die je direct kunt toepassen om nog meer uit je trainingen te halen!

Op basis van je trainingsresultaten en je geboekte vooruitgang wordt direct je trainingschema aangepast of verandert, zodat je de week erna weer optimaal kunt trainen om maximale vooruitgang te boeken.

Mailtje defensiefit

Persoonlijke begeleiding & feedback: Voorbeeld van de feedback die je ontvangt conform SET methode & tips (dubbel klik om de afbeelding vergroten).

Hardloopschema
Naast het trainingsschema ontvang je ook een hardloopschema dat aansluit bij jouw loopconditie. Je gaat dan gericht trainen om een grotere afstand te kunnen lopen op de 12 minuten test van de DCP. Naar mate je beter gaat hardlopen en een betere conditie krijgt, zul je steeds meer uitdagende schema’s krijgen.

inspiratie defensiefitIn het eerste hardloopschema bouw je gefaseerd je conditie op, en in het zwaarste hardloopschema zul je uiteindelijk 25 kilometer marsen op gevechtslaarzen. Afhankelijk van je getraindheid, krijg je het juiste schema dat bij jou past.

VIP Ledenomgeving 
In de VIP ledenomgeving kun je terecht voor informatie over de militaire keuring en opleiding.

Hiernaast vind je daar alle trainingsschema’s en video’s van de oefeningen, en worden algemene tips gegeven over het keuringsproces en kun je al je vragen stellen die verder nog hebt ☺. Per krijgsmachtdeel kun je alle verdiepende informatie vinden wat je moet weten voordat je naar de keuring gaat. Ook wordt de opgedane kennis van de kennismakingsdagen gedeeld in de ledenomgeving: altijd handig om goed voorbereid op pad te gaan :).

Iedereen die lid is van defensiefit heeft toegang tot deze ledenomgeving, en via het forum sta je in direct contact met elkaar. Ideaal om af te spreken om samen te trainen, of om ervaringen met elkaar te delen wanneer iemand net bij de keuring is geweest ☺.
Victory lounge
In de ledenomgeving worden ook overwinningen gedeeld met elkaar. Als je een mooie mijlpaal hebt behaald, dat je bijvoorbeeld eindelijk meer dan 3000 meter in 12 minuten kunt lopen, of eindelijk je eerste pull up hebt gehaald, dan vinden we dat bij defensiefit wel zo tof als je dat ook kunt delen en vieren met anderen ☺.
inspiratie defensifit 2nspiratie defensifit 3

Inspireren en motiveren!
Naast het vieren van successen vinden we het ook belangrijk om elkaar te stimuleren en te motiveren om door te gaan, ook wanneer het zwaarder wordt. Daarvoor ontvang je niet alleen persoonlijke mails van je personal trainer, maar ook kun je elkaar inspireren via de ledenomgeving.

defenisefit ledenomgeving

Defensiefit ledenomgeving: Klik op de afbeelding om een gratis account aan te maken mocht je dat nog niet gedaan hebben >>

Geheime facebook groep
Naast de persoonlijke begeleiding vanuit defensiefit en de ledenomgeving, hebben we ook een geheime facebook groep. Soms is het makkelijk om direct via facebook je vragen te stellen, of om toffe inzichten of zware trainingen met elkaar te delen.

Deze facebook groep wordt ook gebruikt om je te helpen in je oordeelsvorming over militaire onderwerpen, zodat je een beter beeld krijgt van de militaire organisatie en cultuur.
Recent was er een uitgebreide discussie over het toestaan van vrouwen bij het Korps Mariniers, waar veel mensen van geleerd hebben en geleerd hebben om elkaars standpunten te begrijpen en daar zelf een gedegen met argumenten onderbouwd standpunt over in te nemen.

Dit soort discussies kunnen je specifiek helpen als je dit soort vragen krijgt tijdens de keuring. Dan heb je er al goed over nagedacht en kun je met argumenten onderbouwen waarom je een bepaalde mening hebt ☺.

Naast de gerichte trainingsschema’s en adviezen, kun je ook gewoon deelnemen aan op zichzelf staande trainingen of challenges. Gewoon om jezelf te testen of te prikkelen.

Recent hebben we een buikspieren challenge gedaan en een push up challenge. Bij de push up challenge gingen we met elkaar de uitdaging aan wie na een bepaalde trainingsperiode (4 weken) de meeste push ups kon halen. De schema’s van deze challlenges (om je te helpen zoveel mogelijk vooruitgang te laten boeken), zijn voor leden blijvend toegankelijk.

Deelnemers konden een video opsturen om hun resultaten aan te tonen, en op die manier gingen we de uitdaging aan met elkaar. Robin kwam een heel eind ☺, en eindigde uiteindelijk als tweede, en Djack kon nog net ‘leading by example’ blijven, met een eindscore van 80 ‘no excuses push ups’ ☺.
Hieronder zie je de video’s van de nummer 1 en 2 ☺.

youtube opdrukken

Youtube: klik op afbeelding om de challenge te bekijken 🙂

youtbe opdrukken 2

Youtube: uitdaging aangenomen voor de no excuse push ups! Robin 2e plaats!

Defensiefit = doelgericht & resultaatgericht
Een greep uit de vooruitgang van recente deelnemers:
Jasper schemaMarieke schemaAnnelien schemaRose Marie schema 2

Wat de leden van defensiefit vinden van de persoonlijke begeleiding & de trainingsschema’s:

feedback 3

feedback 2

feedback 4

Feedback 1

Ben je nog geen lid en heb je ook zin gekregen om mee te doen?

Schrijf je dan hier in:

Word lid van defensiefit.nl! >>

Tot zo in de ledenomgeving!

Gr,

Djack 🙂

Reactie plaatsen