Marine arts

Trainen voor de fysieke keuring

Hoi allemaal. Ik wil graag beginnen met een uitspraak:

“If you can dream, you can do it”

Bovenstaande uitspraak van Walt Disney is inmiddels mijn levensmotto geworden. Echter, met alleen maar dromen zal je jouw doelen nooit bereiken. Daarom heb ik mij in december 2015 heb ingeschreven bij defensiefit om te trainen voor de fysieke keuring van defensie. Blijkbaar had ik zoveel gezocht op werken bij defensie, dat ik allemaal defensie gerelateerde suggesties kreeg op Facebook. Defensiefit was daar eentje van. :).

Mijn naam is Martine Korthuis en ik ben 23 jaar. Momenteel studeer ik nog geneeskunde aan de universiteit Leiden, maar werken in een ziekenhuis is niks voor mij. Een baan bij defensie is daarentegen iets dat goed bij mij zou passen. De mensen zijn recht door zee, veel afwisseling binnen een functie en meer vrijheid als arts.

In eerste instantie had ik gesolliciteerd op een baan bij de KL. Helaas afgekeurd, maar Djack vertelde mij dat het zeker toegevoegde waarde had om toch te blijven trainen. Vandaar dat ik in februari lid ben geworden van Defensiefit.

Nu loop ik alweer 2 maanden stage bij de KM en neig nu toch meer naar de functie van marine arts. Ongeacht voor welke functie ik solliciteer, trainen is wel nodig. Dat bleek maar weer na de intaketest. Een slechte conditie had ik niet, maar toch was de 1900 meter limiet in 12 minuten een hele uitdaging en ook de push-ups gingen nog niet soepel. Inmiddels heb ik mijn eerste 5km run gedaan en ook de push-ups gaan beter. Mijn doel is toch minstens de fysieke eis voor mannen te halen en ik ben goed op weg.

In mijn volgende blog zal ik wat vertellen over mijn ervaringen als stagiair bij defensie en hoe ik gemotiveerd blijf om mijn doel te bereiken.

Groetjes,

Martine

Reactie plaatsen