Discipline van een poffertje...!
26 december 2016 
5 min. leestijd

Discipline van een poffertje...!

Toen ik 2 jaar geleden tegen mijn vriend zei dat ik al een week was gestopt met roken, keek hij me aan en begon te lachen en zei: “Ja hoor, jij met je discipline van een poffertje”. God, wat was ik pissig op hem. Vanaf dit jaar is deze zin mijn motivatie voor alles, ik ga je ook vertellen waarom.

15622517_1208159929266049_2190924085227258300_n

4 januari 2016

Ik kwam thuis van stage en had een mailtje van defensie in mijn postvak. Ik had gevraagd of ik vanwege mijn leeftijd nog wel kon solliciteren en het antwoord dat ik had gekregen was dat ze daar waarschijnlijk niet zo moeilijk over zouden doen, omdat het maar een maand scheelde. Blij dat ik was, was die blijheid zo weer verdwenen. Ik kreeg vlak daarna een telefoontje, een telefoontje die je niemand toewenst. Sam, ik moet je wat vertellen. Er is iets gebeurt….

Degene aan de telefoon vertelde me dat Bas overleden was. Ik heb 3 keer gevraagd “Dit meen je niet toch? Je maakt een grapje toch?“Bas? Maar welke dan? bedoel je mijn Bas?!” “Ja Sam, jouw Bas”. Het duurde even voor het echt tot me doordrong. Mijn grote liefde is gewoon in één keer weg, ook al waren we op dat moment een poosje uit elkaar, hij is en blijft mijn nummer één. De week daarna was druk en vreemd, er moest veel geregeld worden. Toen er een vraag kwam of iemand wilde spreken op de uitvaart namens de vrienden, zei ik meteen heel stoer dat ik het ging doen, terwijl ik juist heel bang was om voor een groep te spreken. Discipline van een poffertje zei je toen hé, nou deze is voor jou vriend!

Sollicitatie bij Defensie

De tijd daarna ben ik druk geweest met school en trainen voor de keuring. Ik sportte bijna elke dag en liep heel veel. Dit heeft mij ontzettend goed geholpen met het verwerken. Uiteindelijk was begin april mijn sollicitatie bij Defensie voor korporaal vliegtuiguitrustingstechniek, mijn leeftijd speelde mee en dit was mijn laatste kans om te solliciteren. Na het gesprek vertelde de psycholoog me dat ik eerst de tijd moest nemen om goed te rouwen en dat ze daarom niet met mij verder konden. Wel vertelde ze nog tegen me dat het heel jammer was voor Defensie, omdat ik heel hoog scoorde op de testen die ik voor het gesprek had. Hoppaaa die had ik in ieder geval wel in the pocket!

Na het grote verlies en de afkeuring van defensie heb ik toch nog mijn propedeuse gehaald. Er is geen moment geweest dat ik gedacht heb aan opgeven. Nee, ik ben verd*mme geen poffertje!


Djack & Defensiefit

Op een dag kreeg ik een mailtje van Djack met een aanbieding, ik dacht hmmm waarom ook niet, ik probeer het gewoon. Ik houd het al langer vol dan mijn sportschool abonnement, waar ik alleen in de gratis periode heb gesport en ik nu nog een jaar voor moet betalen. Alles leuk en aardig komt Djack met een mailtje of ik geïnteresseerd was om te bloggen. Ach ja, waarom ook niet? Volgens mij heb ik dit jaar nog geen moment in mijn comfortzone gezeten, dus dit kan er ook nog wel bij. Ik vond het best spannend moet ik zeggen mijn eerste blog online. Maar ik kreeg gelijk heel veel leuke reacties, bij deze dank jullie allemaal wel voor het lezen van mijn blogs, het liken en het reageren. Dit doet mij ontzettend goed!

15622519_1208205622594813_5255999284569270207_n

The Bone Church

Mini-vakantie naar Praag

Samantha zou Samantha niet zijn als ze niet ineens iedereen zou choqueren. “Ik ga over twee weken lekker naar Praag en ik ga lekker alleen!” Ik had nog nooit in een vliegtuig gezeten, überhaupt nog nooit in een land geweest waar ze geen Nederlands, Vlaams of Duits praten. En om mijn reis nog wat spannender te maken had ik ook niets geregeld om bij het hostel te komen. Ik had er wel vertrouwen in dat mij dat wel zou lukken, al moest ik er de hele week over doen. Over het ritje van het vliegveld naar het hostel heb ik de hele middag gedaan, terwijl het maar drie kwartier van het vliegveld af ligt. Die stomme letters daar ook! Je raadt wel hoe vaak ik verdwaald ben daar in Praag.

Mijn toekomstvisie

Na dit avontuur begon mijn avontuur dan echt bij Defensiefit, ik heb er nog altijd geen spijt van. In september liep ik even wat vertraging op, mede doordat het een emotionele maand was. Bas zou jarig geweest zijn twee dagen na mijn verjaardag. Het deed me meer dan ik van tevoren had verwacht, die psycholoog had best wel een klein beetje gelijk. Helaas kan ik niet meer solliciteren bij Defensie in Nederland, omdat dit besje al te oud is. Maar ik kan nog wel solliciteren bij de buren tot mijn 34ste, dus eerst mijn huidige opleiding afmaken en dan gaan we hopelijk richting België mijn droom waarmaken. Ik zou graag een (onder) officiersfunctie bekleden. De komende twee en half jaar ga ik mezelf goed oriënteren, ik wil verkenningsdagen afgaan, Frans leren en België beter leren kennen. 15697651_1208233785925330_7687283319304768168_n

Team Defensiefit

Sommige mensen hebben het misschien wel door gehad, maar samen met 4 hele leuke lieve meiden helpen wij (tijdelijk) Djack met de social media. Super leuk en de ideeën blijven maar komen. Zo mag ik de challenges vorm gaan geven, dus allemaal mee doen natuurlijk. Vind ik leuk! Volgend jaar staat er nog heel wat op het programma en ik mag alvast een klein deel hiervan verklappen.

 

Een paar puntjes van mijn bucketlist:

  • The Final Exercise op 28 januari ’17 bij Crashmove (met defensiefitters)
  • De Break Out run
  • De Helweek challenge (organiseren)
  • Lid worden van een survivalrun vereniging
  • Alleen op reis
  • Een Kennedymars doen 
  • Parachute springen
  • Airsoften bij HEL Shooter ( Yesss met de defensiefitters )
  • Het Unbreakable Event op 22 april (Yesss lieve defensiefitters deze datum vrij houden!)
  • Als er nog geld overblijft wil ik ook nog mijn rijbewijs halen deze zomer haha

15697602_1208206102594765_631625606297606870_n
Terugkijken

Het afgelopen jaar heb ik vooral mijn grenzen verlegd en gezien hoe sterk ik eigenlijk ben. Met dit blog wil ik alleen maar zeggen, dat een fikse tegenslag niet perse het einde van de wereld betekent. Word je afgekeurd om iets, train dan nog harder, en zorg dat ze de volgende keer niet meer om je heen kunnen. Praat met iemand over je problemen, en het belangrijkste van alles doe de dingen die jij wilt. Je komt alleen en je gaat alleen, dus maak er dan ook wat van!

 

Okay, klaar met dat sentimentele geneuzel. Ik wens iedereen een kei leuke tweede kerstdag en alvast een sportief en (defensie)fit nieuwjaar. Dat we volgend jaar maar heel veel van onze doelen mogen gaan behalen en ik heel veel van jullie in het echt mag gaan ontmoeten!

15697717_1208160195932689_7606637479758014532_nZoals Bas altijd zei:

Daaaag Sjamantaaaaa!!

Johannes Baak
Door

Johannes Baak

op 26 Dec 2016

Prachtig verhaal, heel sterk, je hebt het al super gedaan, in het nieuwe jaar ligt er veel op je te wachten. Heel veel succes!

Samantha
Door

Samantha

op 26 Dec 2016

Bedankt voor je berichtje Johannes Baak. Heel erg bedankt en dat gaat vast goed komen! Groetjes Samantha

Reactie plaatsen