Ready, SET, Go?!
24 november 2016 
3 min. leestijd

Ready, SET, Go?!

Hoe heb ik de afgelopen maand aan de SET-methode gewerkt? Waarom was mijn “griepje” een geschenk uit de hemel? En heb ik de testweek gehaald? Dit lees je allemaal vandaag in dit blog!

Wanneer je bij Defensiefit gaat trainen, zul je ook gaan werken met de SET-methode. De SET-methode houdt in dat je zorgt dat je slaap, eet en trainingspatroon in balans zijn, en wanneer deze drie dingen in balans zijn, behaal je de beste resultaten. Wanneer één of meerdere van deze dingen niet in balans is/zijn, dan ga je dat merken aan je resultaten.

Mijn balans was de afgelopen tijd erg zoek, vooral het slapen en eten was een probleem. Na mijn laatste blog heeft moeder natuur mij een handje geholpen, een fikse griep met koorts was het cadeautje. Een godsgeschenk blijkt achteraf. Een week lang heb ik een zeer goede relatie gehad met mijn bank en bed; gelukkig hebben we nu wat meer afstand van elkaar genomen.

Er wordt geadviseerd dat voor elke dag dat je ziek bent, je het best 2 dagen niet sport. Deze enthousiasteling is natuurlijk een week later weer begonnen, rustig aan dat dan weer wel. Wat ik vooral merkte is dat mijn spierkracht en mijn conditie wel aardig gedaald was. Dit was ergens wel even slikken, maar met even de tanden op elkaar en doorzetten is mijn spierkracht en conditie weer terug toegenomen en zelfs veel beter geworden. Door dit cadeautje van moeder natuur heb ik mezelf kunnen resetten, maar toch raad ik je deze manier niet perse aan, er zijn vast betere manieren.

Ik zat in de laatste week van mijn schema voor mijn test week, maar de laatste twee weken heb ik overnieuw gedaan. Afgelopen week was mijn tweede testweek! Jeetje ik ben zachtjes gezegd gewoon best wel trots over wat ik allemaal verbeterd heb na mijn eerste testweek.

Mijn intake resultaten

Zelfs de DCP heb ik gehaald! Hardlopen tegen de wind in, leek alleen meer op een wedstrijdje adem happen. Op een gegeven moment dacht ik dat ik het niet gehaald had, ik voelde al een teleurstelling opkomen, zeker omdat ik de push ups en sit ups wel ruimschoots gehaald had. Uit een stukje boosheid en het gevoel van **** it heb ik de laatste minuut nog alles gegeven en dat was blijkbaar net genoeg! Waar ik het meest trots op ben zijn de push ups, van één, naar drieëntwintig (voluit geschreven lijken het er nog meer) gewoon op de grond, zonder de knietjes op de grond, nee zoals echte mannen dat doen zeg maar (en stoere sterke vrouwen!!), alsof het niks is… Oefening baart kunst..

Mijn resultaten DCP

Nu begin ik met mijn nieuwe persoonlijke trainingsschema op niveau 2. De komende 4 weken bestaan uit Tabatas, Intervals en mijn hardloopschema. Na 4 weken mag ik weer de testweek doen! Mijn streven is dat ik het nieuwe jaar begin met niveau 3.

Mijn motivatie en focus zijn meer dan 100%, dit ook omdat ik een ontzettend leuk doel heb waarvoor ik nu train. Op 28 januari gaan we met een aantal Defensiefitters meedoen met The Final Exercise van CrashMove. Op die dag gaan we 8 uur op een missie begeleid door (ex) mariniers, met een kogelwerend vest en een zware rugzak. Om het vol te houden heb je een topconditie nodig, dit is een enorme uitdaging. Ik heb er ontzettend veel zin in, zeker ook omdat er nog meer Defensiefitters net zo enthousiast zijn als ik. Ik ben daarom ook alvast begonnen om één keer in de week met een rugtas met gewicht te gaan lopen, elke week doe ik er een paar kilo extra bij. Aankomende week komt mijn gewichtsvest binnen en dan wil ik daar ook aan gaan wennen. Hoe zwaarder hoe beter, vind ik nu, waarschijnlijk kom ik daar later nog wel op terug.

Wat ik vooral van de laatste tijd geleerd heb, is dat je naar je lichaam moet luisteren en af en toe echt wat rust moet nemen. Al vind ik het soms wel heel moeilijk, nu was moeder natuur daar, maar eigenlijk zou ik haar niet nodig mogen hebben. Dit is iets waar ik nu bewust van ben, de komende tijd zal ik daar ook mee aan de slag gaan. In mijn volgende blog zal ik vertellen hoe mijn nieuwe trainingsschema bevalt.

Adios en vele groetjes….  Samantha

—>>> Het lid worden en trainen met Defensiefit levert je niet alleen goede begeleiding op van onze Djack, maar ook onderling is er leuk contact en worden er activiteiten gedaan met elkaar. Wil je hier nu ook onderdeel van gaan uitmaken, geef jezelf dan snel op en binnen de kortste keren ben je ook super fit en veel leuke contacten rijker!

Shirley Teinveld
Door

Shirley Teinveld

op 27 Nov 2016

Dag Samantha, Dat Ready, SET, Go herken ik wel! Vooral de Ready, de T van SET en Go... Ik dacht dat de trainingen zwaar zouden zijn maar ik blijk vooral aan het werk te zijn met de S en de E (het voldoende drinken op een dag). Zo zie je maar dat je met trainen niet alleen je lichaam (ik bedoel hiermee je spieren) traint maar dat je voor goede resultaten je complete "ik" kritisch dient te bekijken. Ik heb ook ontzettend veel zin in de Final Exercise en kijk ernaar uit om je dan te ontmoeten. Tot die tijd, slaapse, eet se en trainse!

Samantha
Door

Samantha

op 27 Nov 2016

Hey Shirley, Allereerst dankjewel voor je reactie! Het is inderdaad kritisch naar je complete eigen levensstijl kijken, en soms is dat best wel eens lastig. Super, mij lijkt het ook heel leuk om je eens te ontmoeten! We zullen eens laten zien wat we allemaal al geleerd hebben. Van hetzelfde en bovenal heb er ook veel plezier in! Groetjes!!!

Reactie plaatsen