Trainen voor defensie cluster eisen

Defensie cluster eisen


Wil je gericht trainen voor jouw specifieke cluster eisen? Wil je gaan solliciteren of ben je net gestart met het sollicitatie proces?  Of heb je recent de fysieke keuring gedaan, maar 1 onderdeel nog niet gehaald?

Gefeliciteerd, dan ben je hier aan het juiste adres!

Doelgerichte Trainingsschema's voor de clusters:

In ons Defensiefit Trainingsprogramma krijg je toegang tot onze doelgerichte trainingsschema’s voor de defensie functie clusters 1 tot en met 6.

Elke functie bij defensie is ingedeeld in een functie cluster, waarbij er per cluster andere fysieke eisen gevraagd worden.

Om geen tijd te verliezen in jouw voorbereiding op jouw baan bij defensie, hebben wij de meest efficiënte en effectieve schema’s samengesteld om jou zo snel mogelijk op het juiste niveau te krijgen. Het mooie van onze aanpak is dat je per spiergroep een intake test kunt doen om te kijken of je al op niveau bent op dat vlak, of dat er nog verbeterpunten zijn om aan te werken.

Wat ik vaak zie, is dat mannen over het algemeen een sterker bovenlichaam hebben en dat zij minder moeite hebben met de push ups of pull ups (voor cluster 6 functies). Maar dat zij wel moeite hebben met de been- en bilspieroefeningen; daar zijn de dames vaak weer beter in :).

Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat er vaak nog gericht aan de conditie gewerkt moet worden. In sommige gevallen hebben mensen weinig tot geen sportles meer op school gehad (of in elk geval weinig conditie en/of hardloop training), of heeft hardlopen nooit bovenaan het lijstje gestaan om te trainen :).

Hoe dan ook, ongeacht je niveau qua hardlopen en je conditie, op basis van een intake test krijgen we inzicht in je conditie, zodat we gericht aan de slag kunnen met jouw hardloop vermogen :)!

Daarnaast hebben we in onze Hardloop Module (van het lidmaatschap) vele tips en adviezen staan om je conditie te verbeteren, en om een betere hardloop techniek te krijgen. De meeste mensen boeken dankzij deze tips een vooruitgang van 400 meter op hun afstand op de 12 minuten Cooper test in de eerste 4 weken!

Check hier de specifieke cluster eisen (per functie cluster):

Defensie sporttest cluster 1 >>

Defensie sporttest cluster 2>>

Defensie sporttest cluster 3 >>

Defensie sporttest cluster 4 >>

Defensie sporttest cluster 5 >>

Defensie sporttest cluster 6 >>

 

Overzicht Defensie Cluster Eisen:

Wil je een totaal overzicht van alle cluster eisen (van de clusters 1 t/m 6), dan kun je deze hieronder downloaden:

Defensie sporttest overzicht clusters 1 t/m 6 (PDF) >>

Succes met trainen & zet ‘m op!

Gr,

Djack
Reactie plaatsen