Opdrukken voor de militaire keuring

Opdrukken voor de militaire keuring

Je wilt fit op de keuring verschijnen en tijdens de keuring voldoende kunnen opdrukken. Gedurende het keuringstraject wordt gekeken naar je basiskracht en uithoudingsvermogen in je borstspieren. Wanneer je eenmaal goedgekeurd bent om militair te worden en je mag beginnen aan de militaire opleiding, dan zul je nog vele malen in de voorligsteun liggen om op te drukken.

Maar ja, opdrukken... hoeveel en hoe vaak moet je dit kunnen?

Opdrukken. Hoeveel en hoe vaak?

Met de voorligsteun wordt de uitgangspositie voor het opdrukken bedoeld. Je plaatst je handen op schouderbreedte en spant je buikspieren aan. Je voeten staan naast elkaar en je hebt je benen gestrekt, waardoor je lichaam in 1 lijn is van je hoofd tot je voeten.

Trainen om (meer) te kunnen opdrukken


Als je tot op heden geen of weinig aandacht hebt besteed aan opdrukken, dan kan het al lastig zijn om bijvoorbeeld 10 keer op te drukken. Als dit het geval bij jou is, dan heb ik goed nieuws voor je, want ik heb 25 oefeningen voor je van makkelijk naar moeilijk om het opdrukken onder de knie te krijgen.

Test jezelf!


Om te testen hoe het gesteld is met jouw borstspieren, heb ik een test voor je. Met deze test kun je ontdekken wat voor jou de moeilijkste oefening is van de 25 oefeningen. De moeilijkste oefening voor jou is de oefening waarbij je 12 correcte herhalingen kunt uitvoeren.

De 25 oefeningen zijn in de volgorde van makkelijk naar moeilijk. Allereerst doe je oefening nummer 1 en doe je 12 herhalingen. Daarna ga je verder met de oneven nummers. Dus na nummer 1, ga je door naar nummer 3. Voer 12 herhalingen van oefening nummer 3 uit, en als dat lukt ga je door naar nummer 5. Zo ga je verder totdat je niet meer 12 correcte herhalingen kunt uitvoeren. De rusttijd tussen de oefening is minimaal 2 minuten. Er is geen tijdslimiet, dus neem je tijd.

De moeilijkste oefening waarbij je succesvol 12 herhalingen kunt uitvoeren, is de oefening die je moet gaan trainen, zodat je weer verder komt.

In de video hieronder worden alle oefeningen voorgedaan:

https://youtu.be/TrHv3A3wwL8

Succes!

Gr, Djack

PS. Laat je weten hoever jij komt in de reeks van oefeningen?
Reactie plaatsen