Aangenomen & resultaten na 7 weken! Let's do this!
08 november 2016 
3 min. leestijd

Aangenomen & resultaten na 7 weken! Let's do this!

Aangenomen bij Defensie!

Na 7 weken training bij Defensiefit ben ik van 15 push ups naar 25 gegaan, en van 30 sit ups naar  45 in 2 minuten. Ik zit met push ups op de heren eis en met sit ups er overheen. Met hardlopen zat ik op 2100 meter, en nu zit ik op ongeveer 2200 meter.Afbeeldingsresultaat voor spierballen animatie

Ik hoop voor mijn opkomst qua hardlopen minimaal de heren eis van 2400 meter te halen. Wat ik leuk vind om te zien en wat motivatie geeft, is dat ik bijmezelf al meer spierballen zie :).

In de Defensiefit Community zijn we met een push up en sit up challenge bezig. Deze duurt de hele maand november. Dus ik ben benieuwd hoeveel ik er aan het eind van de maand kan. Voor deze challenge is er een extra trainingschema opgesteld om je push ups en sit ups te verbeteren, deze training komt bovenop je persoonlijke trainingsschema erbij.
schermafbeelding-2016-11-08-om-22-49-52

In deze challenge zijn er 5 niveau’s:

– 10 push ups & 20 sit ups in 2 minuten (dames eis DCP).
– 20 push ups & 30 sit ups in 2 minuten (heren eis DCP).
– 30 push ups & 30 sit ups in 2 minuten (fitheidstest eis)
– 50 push ups & 50 sit ups in 2 minuten (extreem fit niveau)
– 80+ push ups & 80+ sit ups in 2 minuten (elite special forces niveau)

Ik zit dus nu al met push ups en sit ups over de heren eis DCP, de fitheidstest ga ik zowiezo halen, mijn doel is om aan het eind van de maand het extreem fit niveau baan-marinete bereiken.

Voortgang in mijn sollicitatie traject: 

Na 13 weken wachten op afronding van het veiligheidsonderzoek kreeg ik eindelijk het verlossende telefoontje. Mijn verklaring van geen bezwaar is binnen.Ik ben 100% goedgekeurd zoals de selecteur voorlichter zei. Dat betekent dat 16 januari mijn opkomstdatum is en ik dan ga beginnen met de EMMV. De eerste stappen tot militair verpleegkundige.

In de eerste week van de EMMV krijg ik de DCP en als ik deze niet haal zit ik meteen vast aan een verplichte sport ochtend/avond. Dus zorgen dat ik de DCP in 1 keer goed afleg :).Ook moet ik een zwemtest afleggen: ik heb de eisen gezien voor deze zwemtest dat wordt appeltje eitje, aangezien altijd al heb gezwommen en nu nog steeds zwem ;). De eerste 2 weken zit je fulltime op de kazerne (intern). Na deze 2 weken heb je ’s avonds gewoon vrij. Het 1ste weekend is meteen een bivak weekend op Texel.

In de meldinginstructies staat dat je geen piercings en sieraden mag dragen. Dat betekent dat mijn tongpiercing ook uit moet… Aaaahhh. Hopelijk mag ik hem na de eerste 8 a 9 weken EMMV weer opnieuw laten zetten. Je haren moeten bijeen gebonden worden met een donkerblauw of zwart elastiekje. En je moet fatsoenlijke kleding meenemen. Reactie van mijn vrienden/ familie op de meldingsinstructies: “het lijkt net strafkamp”… Haha 😛

Nadat ik de psychologische keuring met succes had doorstaan, volgde het gesprek met iemand van de krijgsmacht van de selectie en werving. Hij zei: “ik weet dat dames dit niet graag horen: je zult wel wat aan je gewicht moeten doen”. Ik woog te zwaar, mijn BMI is te hoog. Doordat hij dit zei, gaf dit me wel extra motivatie en ben ik voor keuring best wel wat afgevallen. Ik ben nog wel iets te zwaar en mijn bmi is nog iets te hoog. De laatste kilo’s zijn het zwaarst om eraf te krijgen, ik wil dit voor elkaar hebben, voordat ik mijn kleding ga passen, anders heb ik straks te grote kleding.

untitled-2

Nu mijn verklaring van geen bezwaar binnen is, heb ik nog meer motivatie om te knallen. Mijn baan is opgezegd, dus nu kan ik niet meer terug. Zo veel zin in een nieuw avontuur :)! Nog 67 dagen tot mijn opkomst; het aftellen is begonnen 😀

In mijn volgende blog zal ik jullie vertellen over mijn kleedmoment bij het KPU in Soesterberg.

Groetjes! Marissa

Reactie plaatsen