Top 10 voor gewichtstoename

Top 10 om zo DIK mogelijk te worden.

 

(Vreemd genoeg denken mensen op deze wijze snel af te vallen…)


(Uiteraard… a.u.b. doe exact het tegenovergestelde van deze 10 stappen! Dan gaat het goed komen!)


 

10. Eet geen ontbijt

Studie na studie wordt er aangetoond dat mensen die niet ontbijten, vaker lijden aan overgewicht dan degenen die wel ontbijten. Na acht uur slaap, is het van belang om NIET je metabolisme aan te slingeren door te eten. Op deze wijze kun je spieren verliezen en vet winnen, wat ideaal is om zo DIK mogelijk te worden. En tegelijkertijd kun je er zeker van zijn dat je om de haverklap vreetbuien en een enorm hongergevoel ervaart.

Zeker weten vermijdt je het eten van een klein stukje vers, hydraterend fruit direct na het wakker worden. Het suiker van het fruit zal namelijk binnen 20 tot 30 minuten je eetlust aanwakkeren en maakt het lastiger om je meest cruciale maaltijd van de dag over te slaan.

9. Verhonger jezelf en heb voortdurend honger

Vermijdt het regelmatig eten van kleine maaltijden, die je energiek en voldaan houden. Beter dan kleine maaltijden te eten elke drie uur, houdt vast aan slechts een paar GROTE maaltijden die een suiker stormloop en instorting veroorzaken na een sterke insuline reactie.

Jezelf verhongeren is de beste methode om er zeker van te zijn dat je calorie verbrandende spieren niet gevoed worden met een constante stroom van noodzakelijke voedingsstoffen, zodat je spieren kunnen slinken en ruimte maken voor nieuw VET.

8. Eet koolhydraten met hoge glycogeen gehaltes

Meer dan alle andere voedingsstoffen, heeft de consumptie van voorbewerkte koolhydraten met hoge glycogeen gehaltes de Westerse samenleving aan het overgewicht probleem geholpen. Er is veel verraderlijk voedsel op de markt bestaande uit voorbewerkt brood, sportrepen, fruitsappen, ontbijthaver (cereals), en frisdrank met enorm hoge hoeveelheden met hoge glycogeen gehaltes.

Om DIKKER te worden en meer VET te winnen, eet alleen voedsel met hoge glycogeen gehaltes boven de 55. En als het mogelijk is, eet dit voedsel gescheiden, zodat je bloedsuiker een enorme piek beleeft en vervolgens kan instorten. De inname van eiwitten en onverzadigd vet vertragen de opname van suiker, maar dit is absoluut NIET wat je wilt als je DIK wilt worden.

Top tip: in zogenoemde ‘witte’ producten zitten hoge glycogeen gehaltes om DIK te worden. Na het eten van witte producten heb je sneller honger omdat deze koolhydraten sneller door het lichaam worden afgebroken. Volkoren producten beschikken over complexere koolhydraten en meer vezels, waardoor je lichaam er langer over doet om ze af te breken, waardoor gelijkmatiger energie vrijkomt.

Voorbeeld ten aanzien van witte en volkoren pasta. Witte pasta wordt gemaakt van witmeel, en volkoren pasta van (durum)tarwe. Bij de witte pasta is het vliesje van de tarwekorrel verwijderd, terwijl daar juist belangrijke voedingsstoffen in zitten!

7. Vermijdt rauwe groente en vezelrijk fruit

Groente en fruit zijn je grootste vijand, want ze beschikken over een hoge voedingswaarde, een hoog volume-lage calorie ratio, en ze worden langzaam afgebroken door het lichaam. De meeste groenten en fruit bevatten vitaminen, mineralen, vezels en water. Wat ze niet bevatten is veel calorieën.

Met het vervangen van rauwe groenten en vezelrijk fruit door witte producten, zul je gevuld worden met voedsel wat veel te snel afgebroken wordt, waardoor je hongerig en onverzadigd de dag moet doorkomen.

6. Vermijdt water

In plaats van water, drink kant en klare fruitsappen en frisdranken. De meeste kant en klare sappen en frisdranken bevatten hoge glycogeen gehaltes. De hele dag door kun je jezelf vullen met deze loze calorieën (ze worden te snel afgebroken door je lichaam!) en het beste van alles: de hele dag neemt je suikerspiegel teveel toe en zal crashen. Frisdranken hebben bovendien een remmende werking op je metabolisme en stimuleren het snacken naar iets zoets…

Houdt de kleur van je urine eens in de gaten en je zult zien dat er verschillende kleuren voorbij komen, behalve een heldere kleur… Dit houdt in dat je jezelf eigenlijk gedehydrateerd hebt door het drinken van kant en klare fruitsappen en frisdranken.

5. Eet snel en schrok je voeding naar binnen

Je lichaam heeft ongeveer 20 minuten nodig om te realiseren dat het vol zit. Dus om DIK te worden, moet je zo snel mogelijk eten als je kunt. Ook zal het nuttigen van slechts 2 maaltijden per dag helpt dit proces, want wanneer je enorm hongerig bent en dan eindelijk gaat eten: wordt dat door de honger lekker snel schrokken!

4. Vermijdt pure en verse ingrediënten

Wanneer je boodschappen doet, koop dan alleen voedingsmiddelen met kunstmatige ingrediënten waarvan je de naam niet kunt uitspreken. Deze voeding heeft veelal hoge gycogeen gehaltes en weinig voedingswaarde. Vermijdt de groenteafdeling waar je pure en verse ingrediënten kunt kopen. Kortom, om DIK te blijven, blijf weg van vers fruit, groenten, vlees, vis, gevogelte, eieren, noten en zaden.

3. Consumeer meer calorieën dan je nodig hebt

Eet elke dag 500 tot 800 calorieën meer dan je nodig hebt. Het consumeren van ongeveer 3000 calorieën per dag zorgt ervoor dat het VET zich opstapelt. Een efficiënte manier om veel extra calorieën te nuttigen, is het eten van gefrituurd voedsel.

2. Blijf diëten tot je geestelijk en lichamelijk uitgeput bent

Als je dieet, doe het dan goed en neem nooit een pauze tussen de dieet periodes. Op deze wijze kom je nooit geestelijk tot rust en zul je voortdurend met eten bezig zijn. Dus niet alleen lichamelijk – van hongergevoel naar hongergevoel -, maar ook geestelijk – wat ga ik eten, wat mag ik eten, ik heb trek, ik heb honger, ik neem even snel een chocolaatje om de honger te stillen -…

1. Bouw geen spieren op

Om DIK te blijven, vermijdt lichamelijke activiteit. Als je dan toch besluit om oefeningen te doen, houdt het dan bij trainingen met lage aerobische intensiteit (20 minuten op de hometrainer), en bouw geen spieren op. Deze lage intensiteit zorgt uiteindelijk voor spierverlies (verbranden van spieren), en heeft een heel kort effect op je metabolisme.


Uiteraard… a.u.b. doe exact het tegenovergestelde van deze 10 stappen! Dan gaat het goed komen! :)

Reactie plaatsen