Ik had 1 doel: ik wilde naar Luchtmobiel, die rode baret halen!
07 januari 2018 
4 min. leestijd

Ik had 1 doel: ik wilde naar Luchtmobiel, die rode baret halen!

Defensiefit in samenwerking met de Luchtmobiele Brigade

Operatie ‘Falcon Legion’ draait nog even, waarbij de Luchtmobiele Brigade (LMB) actief op zoek is naar een extra 1200 mannen/vrouwen om komend half jaar in te stromen in de LMB opleiding om je rode baret te halen! Kom langs op de aanstaande open dagen op 12 of 13 januari, en laat je informeren over het werken bij de Luchtmobiele Brigade!

Defensiefit ondersteunt hierbij om iedereen die solliciteert topfit te laten verschijnen op de keuring (meeting the standards + een beetje extra!), en opleiding (optimaal voorbereid zijn op de opleiding; fysiek fit met de juiste mindset & klaar voor succes!). Als extra motivatie en support draaien we daarom een doelgericht trainingsprogramma voor iedereen die naar Luchtmobiele Brigade wil. Wil je meedoen, schrijf je in, geef aan dat je naar luchtmobiel toe wil en begin vandaag nog!

Trainen voor Luchtmobiele Brigade >>

Interview met Luchtmobielers!

We hebben 4 interviews afgenomen onder 4 actief dienende Luchtmobielers (LMB-ers), die recent de opleiding hebben afgerond. Ontmoet in deze interviews Mark, Jim, en Rick, die afgelopen jaar de LMB opleiding hebben afgerond, en natuurlijk het avontuur van Savannah die een topprestatie wist neer te zetten om als 17 jarige als de jongste vrouw ooit de LMB opleiding met succes wist af te ronden!

Vandaag het verhaal van LMB 1e klas Rick en hoe hij zich heeft voorbereid op de keuring en opleiding, en hoe hij de LMB opleiding heeft ervaren!

Voornaam :

Rick

Vooropleiding :

Middelbare school, richting: handel en administratie. 1,5 jaar veva opleiding.

Waarom gekozen voor defensie/luchtmobiel:

Zelf heb ik er voor gekozen om bij defensie te gaan omdat ik veel verhalen heb gehoord van oud militairen, die zelf ook de opleiding hebben gedaan en op missie zijn geweest naar verschillende landen. Die verhalen die waren voor mij wel heel interessant en boeiend. Zelf heb ik er geen seconde over getwijfeld wat ik na school wilde doen, en heb gelijk gesolliciteerd bij luchtmobiel als soldaat.

Hoe heb je je zelf voorbereid op de AMOL en heeft dit bijgedragen aan het halen van de opleiding?

Zelf heb ik 1,5 veva opleiding gedaan en daar zijn we goed fit geworden voor de opleiding die ik ging doen. Ook ging ik vaak als we 1 dag geen sport hadden s’middags na school nog even marsen of speedmarsen. Zelf had ik een doel in me die ik wou behalen en dat was die rode baret halen. In het weekend was ik altijd aan het sporten en op de dinsdag avond en donderdag avond. Ik ben daar uiteindelijk mee gestopt omdat ik anders teveel ging doen, en blessures zou kunnen krijgen of overbelast. Mijn hoofddoel was natuurlijk dat ik de opleiding zou halen, dus moest ik van het intensieve sporten ook kunnen herstellen van mijn trainingen om daadwerkelijk sterker te worden.

Ook keek ik naar wat ik at (Lees hier meer tips over voeding in je voorbereiding op de militaire opleiding >>).

LMB Opleiding: marsen met bepakking #marsen #bepakking #speedmarsen

Hoe ging jouw traject/proces?
Ik heb 1,5 jaar veva gedaan in Harderwijk. Twee maanden voor het halen van mijn diploma had ik de keuring. De keuring bij defensie duurde mij wel allemaal erg lang. Eerst moest ik erheen voor de psychologische keuring  en daarna nog een keer terugkomen voor de medische keuring. Psychologisch onderzoek duurde bij mij een paar uur. Na een week of 2 kreeg ik mijn medische keuring en daarvoor ben ik 2 keer naar Amsterdam geweest. Mijn 1e deel van de medische keuring duurde van 07.00 uur tot 17.00 uur. Ik moest alleen nog mijn ogen laten controleren, maar helaas was er iemand ziek, waardoor dat niet op die dag kon… Hierdoor moest ik  1 week later weer terugkomen om alleen nog even mijn ogen te laten controleren. Zelf vond ik het jammer dat ik niet alles op 1 dag kon doen, maar ja; gelukkig was het eindresultaat er wel naar: ik was goedgekeurd!  Toen alles in orde was en ik goed gekeurd was voor fit 6, kreeg ik mijn aanmeldingsformulier voor de opkomst dag bij luchtmobiel, en kon ik gaan beginnen!

LMB Opleiding: Conditie opbouwen #voorbereiden #keuring #opleiding #defensie #fit #defensiefit

Hoe was de opbouw tijdens de opleiding en hoe heb je dit ervaren?

De opbouw van de opleiding was goed te doen. We begonnen rustig met wat niet al te veel kilo’s bepakking en we gingen steeds zwaarder en verder lopen (marsen). Er waren wel zware momenten, maar die zijn zeker te doen. Elke dag leer je weer nieuwe dingen in de opleiding. De een vindt je wat makkelijker dan het andere, maar dat is bij ieder mens verschillend. Er waren veel uitvallers waaronder veel mensen met een blessure. Ook heel veel mensen die waren gestopt, omdat ze hun moeder miste of hun vriendin. Daar moet je wel tegen kunnen.

Hoe is je plaatsing tot stand gekomen en hoe is dit verder verlopen?:

Zelf had ik gekozen voor een functie als minimi schutter. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik de functieopleiding tot mortierist ging doen. Die functieopleiding heeft 2 weken geduurd.

Hoe voelt het om als nieuwe LMB-er geplaatst te worden bij je eenheid?:

Je begint weer even van onder aan de streep en de dingen die je heb geleerd in de opleiding en in je functieopleiding moet je weer even laten zien bij je eenheid.

Hieronder een impressie van een aantal grensverleggende trainingen die we bij Luchtmobiel doen:

Luchtmobiele Brigade: klimtoren training! #klimtoren #werkenophoogte #grensverleggend

Luchtmobiele Brigade: Natuurlijk hindernissen nemen #klimmen #klauteren #survival

Met sportieve groet,

LMB Soldaat 1e klas Rick

 

PS1. Mocht je nog vragen hebben, over de opleiding, of het keuringstraject, laat het dan gerust weten; geen probleem (mail naar djack@defensiefit.nl of laat een reactie achter)!

PS2. Lees morgen het interview met LMB Soldaat Jim, die ook vorig jaar zijn LMB opleiding afrondde en samen met Mark en Rick recent paraat is gesteld bij de Luchtmobiele Eenheid in Assen!

Wil jij ook naar Luchtmobiel of een andere cluster 6 gevechtsfunctie (Korps Mariniers of Commando’s)?

Als extra motivatie en support draaien we daarom een doelgericht trainingsprogramma voor iedereen die naar Luchtmobiele Brigade wil. Wil je meedoen, schrijf je in, geef aan naar welk onderdeel je toe wil en begin vandaag nog!

Trainen voor Luchtmobiele Brigade >>

 

 

Reactie plaatsen