Defensie fit weekend!
26 november 2016 
2 min. leestijd

Defensie fit weekend!

Zaterdag 19 November 2016.

Het is zover!

Vandaag staat in het teken van sjouwen, bouwen en fun met de mensen die ik op de PT-sessie van 04 September 2016 ontmoet heb.
kamperen & rugzak inpakken dusOm even terug te gaan in de tijd: vanaf 04 September zijn we een app groepje gestart en hebben we elkaar in de tussentijd gemotiveerd, geïnspireerd en uitgelachen. Het bleek al snel een harde kern te zijn en zo kwam het idee om samen te gaan kamperen.

foto-1-1Om het low budget te houden, werd het wildkamperen bij een willekeurige “paal” in Nederland, later Breda. Wat we hadden waren coordinaten, drie tentjes een tas vol spullen, brandhout, een wastrommel als vuurkorf, en heel veel zin.

Na het opzetten van de tentjes in de schemer door al de uitgelopen treinreizen en zoeken naar een paal die we nooit gevonden hebben, was het de beurt aan de vuurkorf om ons te verwennen met warmte, zwartgeblakerde en later bruine hamburgers en marshmallows met chocopasta. Danielle liet haar kooktalent losgaan op een gaspit zodat we konden genieten van broodjes knakworst.

Rond het vuur hebben we veel gesproken over hetgeen wat we bij defensie willen bereiken en ook over de kennismakingsdagen en testen die een paar van ons al hebben gehad.

vuurtje makenWat mij opviel was het enthousiasme van iedereen. Ik maak in mijn omgeving vooral mensen mee die werk gewoon als een baantje zien dat ervoor zorgt dat ze hun vaste lasten kunnen betalen.

Ik heb bewondering gekregen voor 1 van de leden die met zijn 20 jaar al zo goed van zichzelf weet wat hij wil en daar ook voor gaat. Die na stuk te gaan in het zwembad met een houten geweer (wat met lood gevuld blijkt te zijn) nogmaals erin springt om te laten zien dat hij het kan. Ik ben dan wel de oudste van dit groepje, maar leer ook van deze toppers.

Defensie heeft wat mij betreft alle reden om trots te zijn met deze mensen erbij.

Mijn gedachtes werden onderbroken met wat kaartspelletjes in de tent waarbij het meest simpele spelletje voor de meeste hoofdpijn zorgde…

 

sterkste tentjeMilitair tentje

In de nacht is de meest goedkope tweede hands tent overeind gebleven en was de oerdegelijke defensie tent in elkaar gestort, omdat we niet wisten waar die stokken nou hoorden.

De zondag ochtend starte met een gekookt eitje en eindigde met een beker lauwe thee die al uren op de gasbrander stond en maar niet op wilde warmen.

Na wat inpakwerk zijn we de bewoonde wereld weer ingereden en op station Breda splitsten onze wegen.

foto-4-2Waarbij op maandag alweer een nieuwe uitnodiging over de app ging voor een groeps activiteit.

Danielle, Shannon, Jesse, Robin, Tim, Leroy en Lester, het was een top weekend met jullie!

 

Gr, Shirley

Reactie plaatsen