Without struggle, there is no progress!
13 oktober 2016 
1 min. leestijd

Without struggle, there is no progress!

Ik ben het met jullie eens dat deze titel ergens wel een beetje afgezaagd is, maar vergeet niet dat je tegenwoordig overal wordt platgegooid met deze quote, omdat het de waarheid is.

Bij het stellen van een doel maak je een plan van A naar B, maar al snel merk je tijdens het bewandelen van dit pad dat er meer letters nodig zijn voor het bereiken van jouw doel. Maak er dus gerust maar A tot Z van en probeer te genieten van iedere letter die je tegenkomt.

weg naar succesHoewel ik mijn ‘Z’ heel duidelijk voor ogen heb, merk ik dat ik ook regelmatig strand bij de andere letters. Zo ben ik de afgelopen weken volle bak energie aan het gooien in mijn studie, mijn werk en mijn trainingen. Het vinden van een juiste energieverdeling hierin vind ik nog lastig. Zodra ik meer tijd en energie steek in het één, heeft dit invloed op mijn prestaties bij het ander.

Het maken van een concrete planning en dagelijkse zelfreflecties helpen mij om hier meer controle op te krijgen. Ook heb ik iedere week contact met Djack om mijn reflectie van de week door te nemen en hulp te krijgen in de dingen waar ik tegen aan loop.

Korte Officiers Opleiding

Kortom, om mijn doel te bereiken moet ik veel dingen doen en veel dingen laten. Om te kunnen solliciteren voor de Korte Officiers Opleiding (KOO) ben ik mij aan het verdiepen in de wereld van defensie, hard aan het trainen, mijn afstudeeronderzoek aan het doen en iedere minuut van de dag bezig met het zorgen voor mijn lichaam.

Zorgen voor voldoende rust en de juiste voeding zijn hierin van groot belang, zodat mijn spieren optimaal kunnen herstellen en ontwikkelen. Dit betekent zeker niet dat ik nooit naar feestjes ga, maar dit betekent wel dat ik bewust geen alcohol drink en de vette snacks zoveel mogelijk probeer te vermijden.

Uiteindelijk is iedereen zijn weg naar succes anders. Je moet vooral doen wat voor jezelf werkt en waar je jezelf goed bij voelt. Ik ben van mening dat als je echt iets wilt je het ook kan! Vergeet niet dat soms een stapje terug een aanloop kan zijn naar een grote sprong vooruit, en totdat je bent waar je wilt zijn: GENIET!

Groetjes, Shannon

 

 

Reactie plaatsen