Voorkom dat je wordt afgewezen op de keuring
Voor je weggaat, heb ik hier een handige fitheids test voor je klaar staan.

Page content

article content

AMOL gehaald! Yes, de rode baret is binnen!

Defensiefit in samenwerking met de Luchtmobiele Brigade

Operatie ‘Falcon Legion’ draait nog even, waarbij de Luchtmobiele Brigade (LMB) actief op zoek is naar een extra 1200 mannen/vrouwen om komend half jaar in te stromen in de LMB opleiding om je rode baret te halen! Kom langs op de aanstaande open dagen op 12 of 13 januari, en laat je informeren over het werken bij de Luchtmobiele Brigade!

Defensiefit ondersteunt LMB om iedereen die solliciteert topfit te laten verschijnen op de keuring (meeting the standards + een beetje extra!), en opleiding (optimaal voorbereid zijn op de opleiding; fysiek fit met de juiste mindset & klaar voor succes!). Als extra motivatie en support draaien we daarom deze maand de Defensiefit Januari Challenge. Wil je meedoen, schrijf je in en begin vandaag nog!

>> Schrijf je hier in voor de Januari Challenge! >>

Interview met Luchtmobielers!

We hebben 4 interviews afgenomen onder 4 actief dienende Luchtmobielers (LMB-ers), die recent de opleiding hebben afgerond. Ontmoet in deze interviews MarkRick en Jim die afgelopen jaar de LMB opleiding hebben afgerond, en natuurlijk het avontuur van Savannah die een topprestatie wist neer te zetten om als 17 jarige als de jongste vrouw ooit de LMB opleiding met succes wist af te ronden!

Vandaag het verhaal van LMB soldaat 1e klas Jim en hoe hij zich heeft voorbereid op de keuring en opleiding, en hoe hij de LMB opleiding heeft ervaren!

Voornaam:
Jim

Vooropleiding:
ROC Oost, veva niveau 3

Waarom gekozen voor defensie/luchtmobiel:
Ik wilde mijn hele leven al bij defensie werken en had al veel verhalen gehoord van andere militairen die ook naar andere landen en op missie zijn geweest. Vanwege die inspirerende verhalen en mijn wens om militair te worden, heb ik gesolliciteerd bij luchtmobiel.

Hoe heb je je zelf voorbereidt op de AMOL en hoe heeft dit bijgedragen aan het halen van de opleiding?

Ik heb mij voorbereid door in mijn vrije tijd veel te gaan sporten en op school goed mee te doen met alle sportlessen. Hierdoor had ik een goede basis conditie. Verder liet ik het op me af komen.

Voorbereiding: veel sporten en fysiek op het juiste niveau komen 

Hoe ging jouw traject/proces?
Ik heb eerst 2,5 jaar veva gedaan. In die opleiding doe je al wat kennis op specifiek voor defensie, en vanuit daar heb ik gesolliciteerd naar een functie bij luchtmobiel. Nadat je hebt gesolliciteerd, krijg je een brief thuis met de datum wanneer je naar Amsterdam moet voor je keuring. Dan krijg je eerst een psychologische keuring en als je die hebt gehaald krijg je meteen een datum voor je medische keuring. Als je de 2 keuringen hebt gehad, krijg je een mail met de meldingsinstructies over je opkomstdatum voor de AMOL.

AMOL opleiding: veel sporten en nog sterker en fitter worden 🙂

Hoe was de opbouw tijdens de opleiding en hoe heb je dit ervaren?
De opleiding begint wel redelijk rustig met veel uitleg over hoe alles werkt. Hoe verder je komt in de opleiding hoe zwaarder het wordt. Ik vond dit wel goed want dan kun je je elke week net weer wat beter voorbereiden op de volgende oefening.

Wat vond je moeilijk/zwaar/makkelijk en waarom?:
De opleiding is fysiek best zwaar en je hebt pieken dat het ineens echt zwaar wordt. Het volgende moment krijg je ineens rust en doe je ineens even helemaal niets fysieks meer; dan voel je de bui al hangen en weet je niet wat er verder gaat komen. Dat ‘schakelen’ en niet weten wat er komen gaat, is misschien wel het moeilijkste.

De meeste mensen vallen af door blessures (Lees hier wat de beste methode is om je trainingen op te bouwen, en voorkom uitval door een blessure >>) of omdat ze thuis missen (hier zul je jezelf op moeten voorbereiden!). Ik vond zelf het moeilijkste om na een weekend weer naar de kazerne te gaan terwijl je wist dat je een zware week ging krijgen.

AMOL opleiding: de meeste mensen vallen af door blessures of omdat ze thuis missen

Hoe is je plaatsing tot stand gekomen en hoe is dit verder verlopen?:
Je krijgt eerst een brief. Daar moet je invullen wat je voorkeuren zijn qua plaatsing en waar je heen wil. Ik heb gekozen voor een functie in Assen omdat ze daar veel mensen nodig hadden. Hierdoor was ik ook zeker van die plek. Aansluitend ben ik in de functie opleiding gegaan van de mortieren, die 2 weken duurde, en die heb ik met succes doorlopen. Aansluitend kon ik beginnen bij de operationele eenheid in Assen.

Hoe voelt het om als nieuw lid geplaatst te worden bij je eenheid?:
We zijn goed opgevangen in de groep. Je moet in het begin veel regelen om even langs alle afdelingen/bureau’s te gaan om kennis te maken, wat lijstjes in te vullen en spullen op te halen, maar daar werden we goed mee geholpen.

 

Met sportieve groet,

LMB Soldaat 1e klas Jim

 

PS1. Mocht je nog vragen hebben, over de opleiding, of het keuringstraject, laat het dan gerust weten; geen probleem (mail naar djack@defensiefit.nl of laat een reactie achter)!

Wil jij ook naar Luchtmobiel of een andere cluster 6 gevechtsfunctie (Korps Mariniers of Commando’s)?

Schrijf je dan vandaag nog in voor onze Januari Challenge en haal alles eruit wat erin zit!

Yes, ik doe mee met de Defensiefit Januari Challenge! >>

 

 

Comment Section

0 reacties op “AMOL gehaald! Yes, de rode baret is binnen!

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.